24.12.2008. / 11:20

Autor: Hina

'Svjetska kriza pogoditi će cjelokupno područje Kine'

Zhang Ping, predsjednik Nacionalnog povjerenstva za reformu i za razvoj (CNRD), rekao je da se kriza s obalnog pojasa proširila na unutrašnjost, s industrije izvoza na druge sektore i s manjih poduzeća na velika

Visoki kineski dužnosnik izjavio je u srijedu da će se svjetska financijska kriza ubuduće negativno odraziti na čitavom teritoriju Kine, prenosi agencija Xinhua.

U govoru pred stalnim odborom Narodne skupštine, ministar za gospodarsko planiranje rekao je da od trećeg tromjesečja utjecaj krize nije više ograničen samo na industrijski razvijena i izvozno usmjerena obalna područja, prema službenoj novinskoj agenciji.

Zhang Ping, predsjednik Nacionalnog povjerenstva za reformu i za razvoj (CNRD), rekao je da se kriza s obalnog pojasa proširila na unutrašnjost, s industrije izvoza na druge sektore i s manjih poduzeća na velika.

"Sučeljeni smo s velikim izazovima. Ne budemo li dobro svladali teškoće, mogli bismo se naći pred ozbiljnim prijetnjama" na gospodarskom i društvenom planu, dodao je.

Vezane vijesti

Kineski apel Europi

Kineski apel Europi

Zemlje eurozone koje su zaglibile u dužničku krizu "moraju još više imati na umu da su na istom brodu", ocijenila je u subotu agencija Xinhua, uoči… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika