24.12.2008. / 14:49

Autor: Branimir Lozej

Webber se nada zanimljivijim utrkama sljedeće sezone

Svijet Formule 1 trese globalna ekonomska kriza, no ona nije jedini problem s kojim se Formula 1 susreće. Naime, Mark Webber, pilot Red Bulla, misli kako su neke utrke prošle sezone bile dosadne te se nada kako će promjene pravila pridonijeti atraktivnosti ovog automobilističkog sporta

Mark Webber prošlu je sezonu Formule 1 završio na 11. mjestu u poretku vozača, najbolji uspijeh mu je bio peto mjesto na VN MonacaMark Webber prošlu je sezonu Formule 1 završio na 11. mjestu u poretku vozača, najbolji uspijeh mu je bio peto mjesto na VN MonacaMark Webber, pilot momčadi Red Bull Racinga, zabrinut je o budućnosti natjecanja Formule 1. Naime, Webber je neke utrke prošle sezone okarakterizirao kao nezanimljive, a boji se da će i sljedeća sezona biti slična.

"Nekoliko je utrka ove sezone bilo vrlo dosadno, čak toliko dosadno da su i najveće zaljubljenike u Formulu 1 uspavale. Sve je to zbog malo prestizanja i premalo neočekivanih poteza vozača", rekao je Webber u intervjuu za BBC. Naime, sljedeće će se sezone uvesti nova pravila o izgledu i aerodinamici bolida koji će, prema FIA-i, Svjetskoj automoto federaciji, omogućiti više prestizanja.

"Bit će mnogo promjena sljedeće godine kojih nismo vidjeli već dugi niz godina. Najvažnije je što bi one trebale omogućiti više prestizanja. Teško je predvidjeti kakvog će one imati utjecaja!", kazao je Webber.

Vezane vijesti

Hamiltonu VN Kanade

Hamiltonu VN Kanade

Britanski vozač Lewis Hamilton u McLarenu pobjednik je Velike nagrade Kanade, sedme utrke SP-a Formule 1 održane u Montrealu. Hamilton je sedmi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika