24.12.2008. / 16:53

Autor: Hina

Osnovano Vijeće za genetski modificirane organizme

Vlada je objavila i imena stručnjaka članova Vijeća koje je osnovano na prijedlog ministra zdravstva i socijalne skrbi Darka Milinovića

Darko MilinovićDarko MilinovićVlada je na zatvorenom dijelu današnje sjednice donijela više odluka, među kojima su, i izmjene Uredbe o naknadama za poticanje proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora energije i kogeneracije, priopćeno je iz Vladinog Ureda za odnse s javnošću.

Donesena je i Uredba o razdoblju za koje se izdaje dozvola za obavljanje energetskih djelatnosti te Odluka o visini naknade za obavljanje poslova njihove regulacije.

Vlada je danas donijela i Odluku o iznosu naknade za financiranje rada Hrvatske agencije za obvezne zalihe nafte i naftnih derivata za 2009. godinu. Također je donesena Odluka o odobrenju eksploatacijskog polja ugljikovodika "PSP Okoli".

Vlada je donijela Odluku prema kojoj je gradnja športske višenamjenske dvorane s pratećim sadržajima "Arena Zagreb" u Zagrebu, od posebnog interesa za Republiku Hrvatsku.

Hrvatskom skijaškom savezu Vlada je dala suglasnost za održavanje utrka u alpskom skijanju za žene i muškarce - Audi FIS Svjetski kup "Vip Snow Queen Trophy" , koje će se održati u Zagrebu, Sljeme, 4. i 6. siječnja 2009. godine.

Radi isteka mandata dužnosti je razriješen direktor Upravnog odbora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Vinko Mladineo, koji je danas, nakon provedenog natječaja, ponovno imenovan na tu dužnost.

Na prijedlog ministra zdravstva i socijalne skrbi osnovano je Vijeće za genetski modificirane organizme te su, kao predstavnici nadležnih ministarstava i institucija, za njegove članove imenovani dr. sc. Solveg Kovač, Anita Gulam, mr. sc. Krunoslav Capak, mr. sc. Marijan Katalenić, mr. sc. Tibor Litvay, doc. dr. sc. Snježana Kereša, dr. sc. Svjetlana Terzić, Ruža Meker, prof. dr. sc. Ivan Pejić, doc. dr. sc. Tatjana Bakran Petricioli, doc. dr. sc. Hrvoje Fulgosi, prof. dr. sc. Zoran Zgaga, mr. sc. Jagoda Munić, Sanja Miloš, prof. dr. sc. Ante Čović, dr. sc. Jelena Žafran Novak te mr. sc. Nevenka Gašparac.

(Hina)

Vezane vijesti

U USKOK-u o Milinovićevim 'poslovima'

U USKOK-u o Milinovićevim 'poslovima'

Borislav Perica, bivši ravnatelj Nacionalnog parka Plitvička jezera, ispitan je u riječkom USKOK-u, piše Večernji list. Kaže da su ga pozvali… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika