24.12.2008. / 17:19

Autor: Hina

Čačić pokopan uz najviše počasti

Sveta misa zadušnica odslužena je danas u 16 sati u župnoj crkvi "Don Ivan Bosco" u Podsusedu

Gordan ČačićGordan ČačićUz najviše vojne i državne počasti na zagrebačkom groblju Mirogoju danas je pokopan državni tajnik u Ministarstvu obrane general bojnik Gordan Čačić.

Generala Čačića na posljednji počinak ispratili su obitelj, predstavnici Vlade, Hrvatskog sabora i Ureda predsjednika Republike, najviši dužnosnici Ministarstva obrane i Oružanih snaga RH, njegovi suborci, brojni visoki aktivni i umirovljeni visoki časnici OS RH i MUP-a te mnogobrojni štovatelji.

Obred pokopa u Aleji hrvatskih branitelja predvodio je vojni ordinarij msgr. Juraj Jezerinac koji je istaknuo da je Čačić "bio dar Božji obitelji i prijateljima, suradnicima, ali i na svojevrsni način dar Božji ovoj zemlji i hrvatskom narodu".

Od generala Čačića oprostili su se, vidljivo potreseni, i njegov suborac iz Samostalne podsusedske satnije Tomislav Jelić te Boris Brkljačić iz Rotary kluba Zagreb, koji su naglasili njegovu samozatajnost i veliku energiju.

Jelić je posebice istaknuo kako se general Čačić usprkos teškom ranjavanju u Domovinskom ratu 1991. u Osijeku, vratio u Hrvatsku vojsku gdje je obavljao brojne visoke dužnosti.

Brkljačić je podsjetio da je Čačićev život bio ispunjen plemenitim ljudskim vrlinama te da će od sada Zaklada za stipendiranje darovite djece Rotary kluba nositi njegovo ime.

U ime Ministarstva obrane od generala Čačića oprostio se državni tajnik Mate Raboteg koji je podsjetio da je general Čačić bio odlikovan najvišim odličjima za svoj rad i hrabrost u Domovinskom ratu, dodavši da je general Čačić bio istinski dragovoljac Domovinskog rata.

U ime Oružanih snaga general Marijan Mareković, glavni inspektor obrane, oprostio se od generala Čačića uz njegov odar.

Na sprovodu generala Čačića na zagrebačkom Mirogoju okupio se velik broj djelatnika OS-a i MORH-a te brojni Čačićevi suborci iz Domovinskog rata.

Sveta misa zadušnica bit će služena danas u 16 sati u župnoj crkvi "Don Ivan Bosco" u Podsusedu.

Državni tajnik u Ministarstvu obrane general bojnik Gordan Čačić, veteran Domovinskog rata, preminuo je u subotu, 20. prosinca, u večernjim satima u bolnici "San Martino" u mjestu Belunnu u Italiji nakon nesreće na skijaškoj stazi kod Cortinne d'Ampezzo kad je na njega naletio drugi skijaš. Unatoč brzoj pomoći na stazi, hitnom helikopterskom prijevozu, žurnom tretmanu u bolnici "San Martino" i izvnarednu zalaganju talijanskog liječničkog tima, državni tajnik Čačić preminuo je od posljedica teških ozljeda glave.

Vezane vijesti

General Čačić bit će uvršten u Dvoranu slavnih u Washingtonu

General Čačić bit će uvršten u Dvoranu slavnih u Washingtonu

Tragično preminuli general bojnik Gordan Čačić sutra će biti uvršten u Dvoranu slavnih međunarodnih polaznika američkog National Defense University u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika