24.12.2008. / 19:00

Autor: Hina

Zagrebačkoj Areni samo privremena dozvola

Rukometna dvorana Arena u Zagrebu dobila je uporabnu dozvolu na 90 danaRukometna dvorana Arena u Zagrebu dobila je uporabnu dozvolu na 90 danaZa rukometnu dvoranu Arenu Zagreb danas poslijepodne izdata je privremena uporabna dozvola, priopćila je tvrtka INGRA d.d.

"INGRA je u poslijepodnevnim satima zaprimila kopiju rješenja o Privremenoj uporabnoj dozvoli za Arenu Zagreb. Izdana je na rok od 90 dana, čime se stječu uvjeti za održavanje subotnje prijateljske rukometne utakmice Hrvatska - Rusija", navodi u priopćenju glasnogovornik INGRA-e Danko Deban.

Također, ovim je rješenjem omogućeno i nesmetano održavanje Svjetskog rukometnog prvenstva, koji bi uskoro trebao početi u Hrvatskoj, a utakmice će se između ostalog odigravati i u zagrebačkoj Areni.

Dozvolu je izdao Gradski ured za prostorno uređenje i zaštitu okoliša, izgradnju, graditeljstvo, te komunalne uskuge. Dvorana Zagreb na kraju je dobila privremenu uporabnu dozvolu od hrvatske Vlade, jer se, kako je rečeno, radi o objektu sa posebnim interesom za republiku Hrvatsku

Podsjetimo, ovoj odluci, koju je očekivala hrvatska sportska javnost, prethodio je dan neizvjesnosti, nakon što je objavljeno da za Arenu Zagreb nije odobrena konačna uporabna dozvola. Predstavnici Ingre od jutros su zbog ovih razloga imali sastanak sa gradskom administracijom.

Nakon što je gradonačelnik Milan Bandić objavio da će se dozvola odobriti, bilo da je riječ o konačnoj, ili pak privremenoj, predstavnici Ingre nisu održali predviđenu konferenciju za novinare, u kojoj su namjeravali iznijeti svoje stavove. Naime, predstavnici Ingre nisu zadovoljni činjenicom što su za sada izvojevali privremenu dozvolu, no izgleda kako su na kraju pristali i na ove uvjete. Podsjetimo, Ingra prvotno nije uspjela ishoditi ni zeleno svjetlo za privremenu uporabu objekata, čija je izgradnja koštala 89 milijuna eura. (Hina, H.Š.)

Vezane vijesti

Lady Gaga za koncert u Areni traži pola tone leda i 4 boce kisika?!

Lady Gaga za koncert u Areni traži pola tone leda i 4 boce kisika?!

Kontroverzna pjevačica Lady Gaga 5. studenog nastupa u zagrebačkoj Areni. Iako su se organizatori pribojavali prohtjeva ove pjevačice, na iznenađenje… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika