24.12.2008. / 19:07

Autor: Hina

Zagrebački holding diže kredit kod Europske banke

Kreditom od 9 milijuna eura financirat će se nabava 35 autobusa te jednog kombi vozila za prijevoz osoba s invaliditetom, a koristit će se za područje Velike Gorice

Milan BandićMilan BandićZagrebačko Gradsko poglavarstvo na današnjoj je sjednici dalo suglasnost na zaduživanje Zagrebačkog holdinga d.o.o. kod Europske banke za obnovu i razvoj (EBOR).

Suglasnost se dala za zaduživanje od 9 milijuna eura, namijenjenih financiranju obnove voznog parka javnog gradskog prijevoza na području Grada Velika Gorica. Uvjeti zaduživanja su primjenjivi 6-mjesečni EURIBOR plus 1,7 posto kamatne marže, s rokom otplate od 10 godina, uključujući dvije godine počeka, počevši od 2011. godine.

Tim kreditom financirat će se nabava 35 autobusa te jednog kombi vozila za prijevoz osoba s invaliditetom, a koristit će se za područje Velike Gorice.

Zagrebački holding d.o.o. obavlja usluge javnog gradskog prijevoza na području Grada Velika Gorica, te će Ugovor o uslugama javnog prijevoza na tom području sklopiti Zagrebački holding d.o.o.-podružnica ZET i Grad Velika Gorica.

Nabavu novih autobusa u cijelosti će financirati Grad Velika Gorica, a sva prava i obveze prijevoznika, tj. Zagrebačkog holdinga d.o.o. i Grada Velike Gorice, bit će regulirane Ugovorom o uslugama javnog prijevoza. Ugovor će se sklopiti na rok od 10 godina, počevši od 1. siječnja 2009. godine.

Godišnje se na liniji Zagreb - Velika Gorica i obratno preveze više oko 7 milijuna 842 tisuće putnika (radnika, đaka, studenata i dr.), a autobusi koji se koriste na toj vrlo frekventnoj liniji stari su prosječno 18 godina.

Zagrebačko Poglavarstvo prihvatilo je i sporazum o gradnji dječjeg vrtića u Velikoj Mlaki koji će sklopiti s Gradom Velika Gorica.

Zagrebačko Gradsko poglavarstvo na današnjoj je sjednici, uz ostalo, donijelo i odluku o davanju poslovnog prostora na korištenje ustanovi Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade - u osnivanju, ukupne površine 111,30 četvornih metara, u Ulici Kneza Mislava 11.

Donijelo je i zaključak o kupnji nekretnine u Ulici Grgura Niskog 5 od Hrvatskog Crvenog Križa radi buduće izgradnje produžetka Branimirove ulice.

Na pitanje novinari ima li Grad Zagreb kakav plan gospodarenja otpadom nakon 2010. jer se odlagališe otpada Jakuševec mora zatvoriti, gradonačelnik je odgovorio potvrdno.

"Za sve opcije smo otvoreni, i još smo otvoreni za suradnju s ljudima iz Županije", rekao je Bandić. Istaknuo je kako je odgovornost na Gradu Zagrebu i Županiji te je pozvao na dogovor.

Vezane vijesti

Kako je URIHO oblačio Holding

Kako je URIHO oblačio Holding

Kako smo i najavili, Nacional počinje objavljivati dokumente o nezakonitostima u URIHO-u nakon što smo optuženi da radimo na štetu invalida. Sve… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika