24.12.2008. / 19:44

Autor: Hina

Medvedev: Rusija je spremna ratovati za svoje interese

"Ruski interesi moraju biti zaštićeni svim mogućim sredstvima, to je moje duboko uvjerenje. Prije svega međunarodnim pravnim sredstvima ... ali, ako je to potrebno, i korištenjem elemenata sile", rekao je Medvedev

Ruski državni vrh: predsjednik Dmitrij Medvedev i premijer Vladimir PutinRuski državni vrh: predsjednik Dmitrij Medvedev i premijer Vladimir PutinRusija je spremna upotrijebiti silu kako bi obranila svoje interese i neće tolerirati pokušaje Zapada da ih ugrozi, rekao je ruski predsjednik Dmitrij Medvedev u televizijskom intervjuu objavljenom u srijedu.

Medvedev je u intervjuu, koji je povodom kraja godine prikazan na svim najvažnijim ruskim televizijskim postajama, rekao da je ruski rat protiv Gruzije u kolovozu pokazao da je oštra akcija ponekad neizbježna.

"Ruski interesi moraju biti zaštićeni svim mogućim sredstvima, to je moje duboko uvjerenje. Prije svega međunarodnim pravnim sredstvima ... ali, ako je to potrebno, i korištenjem elemenata sile", rekao je Medvedev.

"Ako dođe do napada na živote i dostojanstvo ruskih državljana, ruska pozicija će, naravno, biti jednostavna i oštra. Mi ćemo posvuda zaštititi interese svojih državljana", dodao je.

Medvedev je također napao dugoročne planove NATO-a da se proširi na bivše sovjetske republike Ukrajinu i Gruziju.

"Danas osjećam da neki pokušavaju 'staviti Rusiju na njezino mjesto'. Ako su, prije nekog vremena, kad je Rusija bila u sasvim drugačijoj poziciji, takvi pokušaji mogli dovesti do nekih rezultata, u današnjoj situaciji ... to je jednostavno nedopustivo", rekao je ruski predsjednik.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika