24.12.2008. / 20:06

Autor: Hina

Mesić na Badnjak s hrvatskim vojnicima na Golanu

'Ponosan sam što sam od zapovjednika snaga UNDOF-a čuo da su hrvatski vojnici vrlo profesionalni i pouzdani i tu ću poruku odnijeti u Hrvatsku", kazao je predsjednik Mesić vojnicima koji se nalaze u sklopu mirovne misije UN-a na Golanskoj visoravni

Predsjednik Stjepan Mesić u Siriji; po prvi puta otkako je izabran za šefa države Božić provodi izvan HrvatskePredsjednik Stjepan Mesić u Siriji; po prvi puta otkako je izabran za šefa države Božić provodi izvan HrvatskePredsjednik Republike Hrvatske i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Stjepan Mesić Badnju večer je u srijedu proveo s hrvatskim vojnicima koji se nalaze u sklopu mirovne misije UN-a na Golanskoj visoravni.
Zapovjednik hrvatske satnije pukovnik Vedran Grublješić zahvalio je Mesiću što je Badnjak i Božić odlučio provesti sa svojim vojnicima na Golanu.

"Mislili smo da će ovo biti još jedan Božić bez naših obitelji, ali to što ste Vi s nama znači da su s nama i naše obitelji", rekao je pukovni Grublješić.

"Ponosan sam što sam od zapovjednika snaga UNDOF-a čuo da su hrvatski vojnici vrlo profesionalni i pouzdani. I tu ću poruku odnijeti u Hrvatsku", kazao je Mesić zaželjevši vojnicima sretan Božić i puno uspjeha u njihovom radu.
Hrvatski vojnici su predsjedniku Mesiću poklonili plavu UN-ovu beretku, te plaketu hrvatskoga kontingenta zaželivši mu sretan Božić i rođendan, koji Mesić slavi u srijedu.

Mesić je vojnicima poklonio dresove hrvatske nogometne reprezentacije i nogometne lopte. Nakon večere na kojoj su služeni riblji specijaliteti, hrvatski vojnici su još jednom Mesiću zaželjeli sretan rođendan, uz veliku tortu s hrvatskim grbom i grbom UNDOF-a.

Nakon večere generalni vikar Vojnog ordinarijata msgr. Josip Šantić služio je polnoćku u crkvi u kampu FAOUAR.
Hrvatski predsjednik prenoćit će u kampu a u četvrtak će otići s pozicije na kojima se na Golanu nalaze hrvatski vojnici.

Vezane vijesti

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

Uoči inauguracije Tomislava Nikolića na mjesto predsjednika Srbije, novosadski Dnevnik objavio je osvrt bivšeg predsjednika Hrvatske Stjepana Mesića… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika