25.12.2008. / 15:14

Autor: Hina

Podignuta starosna granica u motociklizmu

Od 2010. godine počet će se primjenjivati novo pravilo u svijetu motociklizma, Međunarodna motociklistička federacija podigla je starosnu granicu, za sudjelovanje u utrkama, s 15 na 16 godina, ali samo u klasi motora od 125 ccm

Uz Formulu 1, motociklizam je jedan od najopasnijih sportovaUz Formulu 1, motociklizam je jedan od najopasnijih sportovaMeđunarodna motociklistička federacija, FIM, podigla je starosnu granicu za sudjelovanje u međunarodnim utrkama sa 15 na 16 godina. Novo pravilo starosnog ograničenja početi će se primjenjivati od 2010. godine.

FIM je, kao razlog ove promjene, naveo potrebu da vozači steknu zrelost i iskustvo prije nego što započnu s nastupima na međunarodnim utrkama. Promjena starosne granice dogodila se jedino u najslabijem razredu 125 ccm, dok je u klasi do 250 ccm ostala granica od 16, a u najjačem razredu 18 godina.

"Granica od 16 godina je idealna," kazao je talijanski motociklist Loris Capirossi, koji je prvi naslov prvaka osvojio sa 17 godina čime je postao najmlađi svjetski prvak.

Vezane vijesti

Svjetski prvak Stoner najbrži na prvom slobodnom treningu

Svjetski prvak Stoner najbrži na prvom slobodnom treningu

Na prvom slobodnom treningu uoči posljednje utrke sezone MotoGP klase u Valenciji mnogo je motociklista odalo počast poginulom kolegi Marcu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika