26.12.2008. / 00:37

Autor: Hina

Nijemci helikopterom spasili egipatski brod od somalskih pirata

Egipatski teretni brod s 31 članom posade prolazio je Adenskim zaljevom između Jemena i Somalije na putu prema Aziji kada su ga počeli progoniti naoružani napadači u brzim čamcima a u pomoć mu je uskočila njemačka fregata Karlsruhe

Somalski pirati među najopasnijima su u svijetuSomalski pirati među najopasnijima su u svijetuNjemački vojni helikopter u četvrtak je omeo pokušaj pirata da zauzmu egipatski brod pred obalom Somalije obrušivši se na napadače.

Egipatski teretni brod Wadi al-Arab s 31 članom posade prolazio je Adenskim zaljevom između Jemena i Somalije na putu prema Aziji kada su ga počeli progoniti naoružani napadači u brzim čamcima, rekao je Noel Choong iz Međunarodnog pomorskog ureda za izvješćivanje o piratstvu.

Ured koji se nalazi u Kuala Lumpuru o napadu je obavijestio brod koji je prolazio u blizini a ured je zatražio pomoć od multinacionalnih pomorskih snaga koje patroliraju područjem, rekao je Choong.

Odgovarajući na poziv s njemačke fregate Karlsruhe poslan je helikopter, rekao je glasnogovornik vojske. Pirati su pobjegli kada je helikopter došao do broda ali tek nakon što su otvorili paljbu i ranili jednog člana posade, kaže se u izjavi njemačke vojske.

S njemačke fregate poslan je drugi helikopter s medicinskim osobljem koji je preuzeo ranjenog člana posade i koji se sada liječi na Karlsruheu, kaže se u izjavi.

Vezane vijesti

I na hrvatskim brodovima naoružana pratnja radi zaštite od pirata

I na hrvatskim brodovima naoružana pratnja radi zaštite od pirata

Hrvatski sabor izmijenio je danas Zakon o sigurnosnoj zaštiti pomorskih brodova i luka kojim se, pod određenim uvjetima te kao zaštita od piratskih… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika