26.12.2008. / 11:22

Autor: Anamarija Kronast

Nove aplikacije za iPhone: Vjetrovi su ok, sise strogo zabranjene

Korisnici najpopularnijeg telefona na svijetu ovih su dana u Apple Storeu dobili neke nove dodatke koji puno govore i o liberalizaciji kompjuterskog diva iz Cupertina

TZvukove koje imitiraju ispuštanje vjetrova u Appleu ne smatraju nepristojnimaZvukove koje imitiraju ispuštanje vjetrova u Appleu ne smatraju nepristojnimavrtka Apple ovih je dana malo ublažila svoja dosad vrlo stroga pravila vezana uz aplikacije za iPhone.
Tako u njihovom Apple Storeu, u kojemu korisnici mogu downloadat neke od zanimljivijih aplikacija, sada stoje i one s imenima poput : iFart Mobile i Pull My Finger, a obje čine upravo to što im i ime govori. Aplikacija iFart Mobile načinjena je tako da ispušta zvukove slične vjetrovima, a isti imaju i živopisne nazive poput: "Zračni kolačić", "Jack Trbosjek", "Prskanje" ili "Gakanje".

Ozbiljnim korisnicima Appleovih proizvoda zapravo nije jasno koja je uopće bila svrha proizvodnje ovakvih aplikacija, no zapravo to i nije bitno sve dok one ima prođu na tržištu.
Naime, ma koliko iznenađujuće ( a i nepristojne) bile, čelnici tvrtke su ih dozvolili, dok seksi sadržaje još uvijek ne žele na svojim stranicama.
I dok neki korisnici Appleovih uređaja radosno pozdravljaju ovu promjenu u tvrtki, drugi smatraju da su Steve Jobs i kompanija mogli otići i korak dalje.
No, otkako je prije pet mjeseci Apple lansirao prodaju na netu, napravili su pravi bum. Ako je vjerovati njihovim podacima, dosad je zabilježeno čak 300 milijuna downloada različitih aplikacija. I premda se u Apple Storeu može naći čak 10 000 različitih aplikacija, neki korisnici prilično su nezadovoljni i traže da se u prodaje stave i one koje kompjuterski div iz Cupertina još nije odobrio. A oni svoju odluku objašnajvaju zaštitom maloljetne populacije od nepristojnih sadržaja.

Naime, činjenica je da mnogi tinejdžeri imaju iPhone pa bi za razvoj aplikacija koje bi sadržavale pornografske ili erotske sadržaje, trebalo dodatno napraviti i zaštitu za one čijim godinama to nije primjereno. Stoga će zasada sve ostati na vjetrovima. Kosrisnici iPhonea sise će još malo pričekati.

Vezane vijesti

Direktor Applea Tim Cook odbio isplatu 75 milijuna dolara

Direktor Applea Tim Cook odbio isplatu 75 milijuna dolara

Direktor informatičkog diva Apple, Tim Cook, odustao je od 75 milijuna dolara dividende od dionica kojima je tvrtka nagradila svoje zaposlenike,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika