26.12.2008. / 11:39

 

Izrael u blagdanskom raspoloženju: Nakon blokade dopustili prolaz humanitarne pomoći u Gazu

Četrdesetak kamiona s osnovnom hranom i lijekovima, sve donacije odasvud, od Egipta do Ujedinjenih naroda, prošlo je preko prijelaza Kerem Shaloma u južni dio pojasa Gaze, a drugih četrdeset, u kojima je uglavnom pšenica, prešlo je preko prijelaza Karnija kojim putuje komercijalna roda

Izrael je u petak otvorio tri granična prijelaza prema pojasu Gaze ne bi li prvi put u zadnjih deset dana u taj palestinski teritorij prešle nužne potrepštine.

Četrdesetak kamiona s osnovnom hranom i lijekovima, sve donacije odasvud, od Egipta do Ujedinjenih naroda, prošlo je preko prijelaza Kerem Shaloma u južni dio pojasa Gaze, a drugih četrdeset, u kojima je uglavnom pšenica, prešlo je preko prijelaza Karnija kojim putuje komercijalna roda, rekao je predstavnik izraelskoga ministarstva obrane.

Ograničena količina industrijskoga dizela za jedinu elektranu u Gazi, kao i plin za kućanstva prešli su preko prijelaza Nahal Oza, rekao je bojnik Peter Lerner iz ureda ministarstva obrane za koordinaciju aktivnosti izraelske vlade u pojasu Gaze i na Zapadnoj obali.

Prema njegovim riječima, pošiljka pomoći prva je od 16. prosinca, a stigla je usprkos stalnim minobacačkim napadima i granatiranju.

Pošiljka koja je trebala stići u srijedu otkazana je u zadnji čas jer se palestinsko gađanje izraelskoga teritorija pojačalo.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika