26.12.2008. / 12:03

Autor: Ivana Zobenica

Lakersi prekinuli povijesni niz Celticsa

Treneru LA Lakersa Phillu Jacksonu ovo je bila 1000. pobijeda u karijeri, koja je i deseta uzastopna pobijeda Lakersa na Božić. S druge strane, Celticsima je ovo bila prva Božićna utakmica od 2002. godine

Kobe Bryant predvodio je Lakerse u sinoćnjoj pobjedi nad Celticsima, postigao je 27 koševaKobe Bryant predvodio je Lakerse u sinoćnjoj pobjedi nad Celticsima, postigao je 27 koševaLos Angeles Lakersi prekinuli su niz Boston Celticsa od 19 uzastopnih pobjeda. U božićnom derbiju igranom u Staples Centeru domaćin je rezultatom 92:83 savladao prošlogodišnjeg prvaka. Lakerse su do pobjede vodili Pau Gasol sa 20 i Kobe Bryant sa 27 poena.

Repriza prošlogodišnjeg finala bila je neizvjesna do samoga kraja, a u zadnje tri minute utakmice, pri izjednačenju 81:81, Gasol je postigao sedam poena koji su presudili utakmicu.

Ova pobjeda nad Celticsima, treneru Lakersa Phillu Jacksonu je 1000. u karijeri, a zanimljivo je da je najbrže u povijesti NBA lige došao do ovog impozantnog broja. Naime, trebalo mu je samo 1423 utakmice kako bi to ostvario. Jackson je taj podatak prokomentirao kratko, rekavši samo kako je sretan što je njegov tim pobijedio na Božić.

Vezane vijesti

NBA: Boston napravio "break" u Miamiju

NBA: Boston napravio "break" u Miamiju

Trećom uzastopnom pobjedom protiv Miamija (94-90) košarkaši Bostona približili su se na korak do plasmana u veliki finale NBA lige. Nakon dva slavlja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika