26.12.2008. / 12:34

 

Velika akcija

Srpska policija uhitila 10 pripadnika OVK, trojica u bijegu za Kosovo

Srpski ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić Srpski ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić Srpski ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas kako je tijekom jutra na području Preševa uhićeno10 bivših pripadnika 'Oslobodilačke vojske kosova' (OVK).

Uhićenja su provedena na temelju optužnice Tužilaštva za ratne tločina, preko kojeg se uhićene sumnjiči da su 1999. godine počinile ratne zločine nad srpskim i nealbanski stanovništvom. Prema ranijim navodima Tužilaštva, tereti ih se da su tada na području Gnjilana oteli 159 srpskih civila, od kojih su ubili najmanje 51 osobu.

Velika akcija srbijanskog MUP-a započela je rano jutros pretresanjem 17 stambenih objekata.

Prema Dačićevim riječima, trojica pripadnika OVK-a za sada nisu dostupna srbijanskim pravosudnim tijelima, ali za njima neće biti izdana međunarodna potjernica, jer nisu na teritoriju druge države. Umjesto toga Srbija će zatražiti pomoć UNMIK-a, kazao je Dačić. (H.Š.)

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika