26.12.2008. / 16:43

Autor: Hina

Vlada provjerava poticaje privremenim korisnicima poljoprivrednog zemljišta

Jedan od korisnika je odustao od daljnjeg obrađivanja dodijeljenog zemljišta, dok ih sedam još uvijek obrađuje dodijeljeno poljoprivredno zemljište

Ministarstvo će nadoknaditi razliku poljoprivrednicima koji su uložili više sredstava nego što su dobiliMinistarstvo će nadoknaditi razliku poljoprivrednicima koji su uložili više sredstava nego što su dobiliVlada RH obvezala je Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja da utvrdi koje su kulture zasađene na poljoprivrednom zemljištu te koliko je sredstava isplaćeno na ime poljoprivrednih poticaja korisnicima za zemljište koje je dodijeljeno na privremeno korištenje, priopćeno je danas iz Vladinog Ureda za odnose s javnošću.

U priopćenju se podsjeća kako je na temelju Zakona o privremenom preuzimanju i upravljanju određenom imovinom, Komisija za privremeno preuzimanje i korištenje imovine Grada Benkovca donijela svojedobno rješenja o dodijeli poljoprivrednog zemljišta na privremeno korištenje. Riječ je o dvanaest rješenja, od kojih je danas osam korisnika još u posjedu dodijeljenog poljoprivrednog zemljišta, na kojima su nastali višegodišnji nasadi voćki i vinograda.

U međuvremenu, jedan od korisnika je odustao od daljnjeg obrađivanja dodijeljenog zemljišta, dok ih sedam još uvijek obrađuje dodijeljeno poljoprivredno zemljište. Za četiri slučaja nije poznat korisnik pa će Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva utvrditi činjenice o privremenom korištenju zemljišta prema tim rješenjima.

Hrvatska banka za obnovu i razvoj (HBOR) dostavit će podatke o kreditima i otpisima kredita za privremene korisnike poljoprivrednog zemljišta, na temelju kojih će Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva u zadanom roku sistematizirati te podatke i utvrditi slučajeve u kojima je potrebno sklapanje nagodbe.

U slučajevima u kojima je korisnik uložio veća vlastita sredstva od dobivenih na ime poticaja i kredita, Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva može zaključiti nagodbu radi naknade tih sredstava, navodi se u priopćenju Vladinog Ureda za odnose s javnošću. (P.H.)

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika