26.12.2008. / 16:55

Autor: Hina

U Azerbajdžanu referendum da zadrže predsjednika

Ustavni sud je još u srijedu dao zeleno svjetlo da se organizira referendum o ukidanju ustavne odredbe o dva dopuštena uzastopna predsjednička mandata

Ilham AlijevIlham AlijevAzerbajdžanski parlament u petak je prihvatio održavanje referenduma o ukidanju ustavnog ograničenja na dva predsjednička mandata, što je odluka koja daje naslutiti da će sadašnji predsjednik Ilham Alijev još dugo ostati na vlasti.

Odluku je podržalo 120 zastupnika, a sedam ih je bilo protiv. Ustavni sud je još u srijedu dao zeleno svjetlo da se 18. ožujka organizira referendum o ukidanju ustavne odredbe o dva dopuštena uzastopna predsjednička mandata.

Predsjednik Ilham Alijev izabran je na drugi petogodišnji mandat u listopadu kada je dobio 88 posto glasova na predsjedničkim izborima. Oporba je bojkotirala izbore, a međunarodni promatrači su kasnije ocijenili da oni nisu bili u skladu s demokratskim normama.

Ilham Alijev je na dužnosti naslijedio svoga oca Hejdara Alijeva, koji je na čelu države bio od 1993. do smrti 2003. godine. (P.H.)

Vezane vijesti

Sindikati traže raspisivanje referenduma

Sindikati traže raspisivanje referenduma

Četiri hrvatske sindikalne središnjice uputile su otvoreno pismo predsjedniku Hrvatskog sabora i saborskim zastupnicima s zahtjevom za raspisivanjem… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika