26.12.2008. / 17:47

Autor: Katarina Zorić

Žena koja je pokušala napasti Papu samo ga je htjela dotaknuti

U Vatikanu su ispitali incident te su došli do zaključka da žena odjevena u crveno nije bila prijetnja za poglavara Rimokatoličke crkve. Kako je rekla istražiteljima, Papu je htjela samo dotaknuti

Papa Benedikt XVIPapa Benedikt XVIŽena koja je pokušala napasti Papu Benedikta XVI nakon polnoćke htjela ga je samo dotaknuti, javljaju talijanski mediji pozivajući se na neimenovane izvore iz Vatikana.

U Vatikanu su ispitali incident te su došli do zaključka da žena odjevena u crveno nije bila prijetnja za poglavara Rimokatoličke crkve. Kako je rekla istražiteljima, Papu je htjela samo dotaknuti.

Incident je nastao kada je žena pokušala preskočiti barikade i doći do Pape. Međutim, brza reakcija osiguranja onemogućila ju je u toj namjeri. Svladali su je i srušili na pod te su je odvukli ustranu.

Za to vrijeme Papa Benedikt XVI silazio je s oltara u bazilici Svetog Petra mašući vjernicima. Kada je shvatio što se događa, na trenutak je zastao, ali je vrlo brzo nastavio hodati i mahati.

Vezane vijesti

Vatikan ucjenjuju

Vatikan ucjenjuju

Vatikan je izložen ucjeni, posebice nakon dokumenata koje je prošli tjedan objavio dnevni list La Repubblica, priopćila je u srijedu Sveta Stolica i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika