26.12.2008. / 18:01

Autor: Hina

Na Božić umrla i druga sijamska blizanka

Faith Williams preminula je 23 dana nakon što njezina sestra Hope nije uspjela preživjeti tešku operaciju razdvajanja 2. prosinca

Liječnici kažu kako tužni ishod nije bio neočekivanLiječnici kažu kako tužni ishod nije bio neočekivanSijamska blizanka, koja se tri tjedna borila za život nakon smrti svoje sestre poslije operacije razdvajanja, umrla je na Božić, priopćila je dječja bolnica u Londonu.

Faith Williams preminula je 23 dana nakon što njezina sestra Hope nije uspjela preživjeti tešku operaciju razdvajanja 2. prosinca. Djevojčice su bile spojene prsnim košem. Imale su zajedničku jetra, ali odvojena srca.

Osamnaestogodišnja Lauren Williams rodila je Faith i Hope 26. studenoga. Vjeruje se da je ona najmlađa žena koja je rodila sijamske blizance u Britaniji.

Lauren i njezin suprug Aled bili su uz Faith kad je umrla.

Malena Faith imala je još dvije operacije nakon što je odvojena od svoje sestre. Londonski kirurzi morali su joj operirati srce kako bi joj omogućili normalnu cirkulaciju krvi, odnosno kako bi osigurali da joj više krvi ide u tijelo a manje u pluća. Također je podvrgnuta operaciji zatvaranja prsnog koša.

"Iako je ishod vrlo tužan, ipak nije neočekivan", rekao je dječji kirurg Agostino Pierro.

Vezane vijesti

Mubarak klinički mrtav?

Mubarak klinički mrtav?

Iz Egipta stižu posve oprečne informacije o zdravstvenom stanju bivšeg predsjednika Hosnija Mubaraka, pa je tako nacionalna agencija MENA objavila… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika