26.12.2008. / 20:00

Autor: Mislav Šimatović

Iz pritvora pušten Elvis Hadžić, osoba koju se povezivalo s ubojstvom Ive Pukanića

Hadžićev odvjetnik izjavio je da nije siguran sumnjiči li se njegova klijenta za sudjelovanje u atentatu na predsjednika uprave NCL Media grupe

Elvis Hadžić; Foto: Dnevnik.hrElvis Hadžić; Foto: Dnevnik.hrOdlukom Kantonalnog suda u Bihaću iz dvomjesečnog pritvora pušten je Elvis Hadžić, osoba za koju se neslužbeno sumnjalo da je izradio bombu kojom je ubijen Ivo Pukanić. Njegov odvjetnik izjavio je da nije siguran sumnjiči li se Hadžića za sudjelovanje u spomenutom zločinu.

Elvisa Hdžića su pripadnici Federalne uprave policije uhitili 30. listopada na području Unsko-sanskog kantona, samo tjedan dana nakon ubojstva Ive Pukanića, gotovo istovremeno kada su u Hrvatskoj uhićeni Robert i Luka Matanić, Amir Mafalani i Slobodan Đurović.

Mediji su ga odmah doveli u vezu s izvršenjem atentata, čak se tvrdilo da je on lice s fotorobota, iako je hrvatska policija tvrdila da Hadžića ne dovodi u direktnu vezu sa zagrebačkim ubojstvom. Krunoslav Borovec kazao je tada da Hadžić nije neposredno sudjelovao u atentatu.

Prije tri godine sud u Kladuši osudio je Hadžića na dvogodišnju uvjetnu zatvorsku kaznu, zbog krijumčarenja ljudi, a ranije je osuđen i zbog razbojstva. Nakon Hadžićeva uhićenja u listopadu oglasila se njegova supruga i medijima zaprijetila tužbom ukoliko se ne prestanu pisati laži o njezinom suprugu. Tvrdila je da Hadžić ranije nije bio uhićen zbog posjedovanja eksploziva i da nije bio narkodiler.

Vezane vijesti

U petak odluka o pritvoru dvojice osuđenih za atentat na Pukanića

U petak odluka o pritvoru dvojice osuđenih za atentat na Pukanića

Zagrebački Županijski sud u petak bi trebao odlučiti o pritvoru dvojici osuđenika za ubojstvo Ive Pukanića, Robertu Mataniću i Slobodanu Đuroviću,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika