26.12.2008. / 22:58

Autor: Mislav Šimatović

Policija: Hadžić nije izradio bombu kojom je ubijen Pukanić

Elvis Hadžić u petak je pušten iz dvomjesečnog pritvora odlukom Kantonalnog suda u Bihaću. Njegov odvjetnik izjavio je da nije siguran sumnjiči li se Hadžića za sudjelovanje u spomenutom zločinu a hrvatska policija tvrdi da Hadžić nikad nije bio osumnjičen za sudjelovanje u atentatu na Ivu Pukanića

Vladimir Faber, ravnatelj policijeVladimir Faber, ravnatelj policijeVisoki izvor iz Ravnateljstva hrvatske policije potvrdio je za nacional.hr da Elvis Hadžić nikad nije bio osumnjičen za sudjelovanje u atentatu na Ivu Pukanića.

Policija je uvjerena, tvrdi isti izvor, da Hadžić nije izradio bombu kojom je Pukanić ubijen 23. listopada, zajedno sa svojim suradnikom Nikom Franjićem, za što ga se neformalno sumnjičilo.

Elvis Hadžić u petak je pušten iz dvomjesečnog pritvora odlukom Kantonalnog suda u Bihaću. Njegov odvjetnik izjavio je da nije siguran sumnjiči li se Hadžića za sudjelovanje u spomenutom zločinu.

Elvisa Hdžića su pripadnici Federalne uprave policije uhitili 30. listopada na području Unsko-sanskog kantona, samo tjedan dana nakon ubojstva Ive Pukanića, gotovo istovremeno kada su u Hrvatskoj uhićeni Robert i Luka Matanić, Amir Mafalani i Slobodan Đurović.

Mediji su ga odmah doveli u vezu s izvršenjem atentata, čak se tvrdilo da je on lice s fotorobota, iako je hrvatska policija tvrdila da Hadžića ne dovodi u direktnu vezu sa zagrebačkim ubojstvom. Krunoslav Borovec kazao je tada da Hadžić nije neposredno sudjelovao u atentatu.

Prije tri godine sud u Kladuši osudio je Hadžića na dvogodišnju uvjetnu zatvorsku kaznu, zbog krijumčarenja ljudi, a ranije je osuđen i zbog razbojstva.

Nakon Hadžićeva uhićenja u listopadu oglasila se njegova supruga i medijima zaprijetila tužbom ukoliko se ne prestanu pisati laži o njezinom suprugu. Tvrdila je da Hadžić ranije nije bio uhićen zbog posjedovanja eksploziva i da nije bio narkodiler.

Vezane vijesti

Matanić i Mafalani pravomoćno osuđeni za Pukanićevo ubojstvo

Matanić i Mafalani pravomoćno osuđeni za Pukanićevo ubojstvo

Vrhovni sud potvrdio je osuđujuću presudu Luki Mataniću i Amiru Mafalaniju zbog sudjelovanja u ubojstvu suvlasnika "Nacionala" Ive Pukanića, a od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika