27.12.2008. / 10:49

Autor: Hina

Dva požara u Dalmaciji

Izgorjelo je oko 30 hektara niskog raslinja i mlade borove šume

Požar je lokaliziran u 1,30 satiPožar je lokaliziran u 1,30 satiU Splitsko-dalmatinskoj županiji sinoć su planula dva požara, a oba su lokalizirana u ranim jutarnjim satima, izvijestio je jutros Državni centar 112 .

Sinoć oko 18 sati Županijski centar 112 Split primio je dojavu građanina o požaru niskog raslinja na omiškom području, kod mjesta Lokva Rogoznica, predio 'Staro Selo'.

Požar su gasili pripadnici javne vatrogasne postrojbe (JVP) Split te pripadnici 16 dobrovoljnih varogasnih društava (DVD) - Omiš, Dugi Rat, Gata, Zadvarje, Kučiće, Podstrana, Žrnovnica, Split, Solin, Vranjic, Kaštela, Gomilica, Mladost, Makarska, Brela i Baška Voda, s ukupno 120 vatrogasaca i 25 vozila.

Izgorjelo je oko 30 hektara niskog raslinja i mlade borove šume. Požar je lokaliziran u 1,30 sati, a tijekom noći požarište su čuvali pripadnici DVD-a s omiškog područja.

Sinoć oko 23,35 sati ŽC 112 Split primio je više dojava građana o požaru borove šume kod mjesta Srinjine. Obaviješteni su pripadnici DVD Žrnovnica, a iza ponoći dio vatrogasnih snaga s požarišta kod Lokve Rogoznice preusmjeren je na požarište kod Srinjina. Požar su gasili pripadnici JVP Split i devet DVD-a s područja Splita, Solina i Kaštela, s ukupno 50-tak vatrogasaca i 19 vozila.

Zbog potreba gašenja bio je isključen dalekovod na D 247 Zakučac-Konjsko od 00,30 sati do 3,20 sati, i na D 257 Zakučac-Bilice od 00,50 sati do 3 sata.

Izgorjelo je oko 2,5 hektara borove šume. Požar je lokaliziran u 2,05 sati, a tijekom noći požarište su čuvali pripadnici DVD-a Žrnovnice.

Vezane vijesti

F1 - Požar u boksu Williamsa, devetero u bolnici

F1 - Požar u boksu Williamsa, devetero u bolnici

Nakon senzacionalne pobjede Pastora Maldonada na Velikoj Nagradi Barcelone u boksu Williamsa izbio je veliki požar u kojem je ozlijeđeno 30 osoba od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika