27.12.2008. / 12:10

Autor: Hina

Radmanović: 'Hrvati trebaju dobiti treći entitet'

On je istodobno odbacio mogućnost teritorijalnog preustroja Republike Srpske koja, prema njegovim riječima, treba ostati jedna cjelina

Nebojša RadmanovićNebojša RadmanovićPredsjedavajući bosanskohercegovačkog predsjedništva Nebojša Radmanović izjavio je u subotu kako Hrvati trebaju dobiti treći entitet budući da sada u BiH nisu ravnopravni te ih se stalno preglasava u institucijama.

"Dugoročno (treći entitet), to je najkvalitetnije rješenje za BiH. Naravno, to nije jednostavno teritorijalno urediti, ali takva vrsta podjele, poznata u nekim europskim zemljama, najbolja je za funkcioniranje BiH. Tako bi se svi osjećali potpuno ravnopravnima, neugroženima", rekao je srpski član državnoga vrha Radmanović u intervjuu za Dnevni Avaz.

Dodao je kako se neravnopravnost Hrvata ogleda u brojnim primjerima. "Hrvati danas nisu ravnopravni. Prvo im se treba osigurati televizijski kanal na njihovom jeziku, osigurati puna ravnopravnost hrvatskog jezika i onemogućiti preglasavanje", rekao je Radmanović.

On je istodobno odbacio mogućnost teritorijalnog preustroja Republike Srpske koja, prema njegovim riječima, treba ostati jedna cjelina. "Dijeljenje je nemoguće i nerealno. Ne znam što o tome treba uopće govoriti kad je jasno da je to neprovedivo", rekao je Radmanović. (P.H.)

Vezane vijesti

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Istaknuti filmski umjetnik Banko Lustig dobitnik je počasne nagrade Srce Sarajeva, koju i ove godine dodjeljuje Sarajevo Film Festival (SFF),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika