27.12.2008. / 18:21

Autor: Petra Horvat

Đapić: 'Ugovor je fantomski, riječ je o predizbornom ratu'

'Taj fantomski ugovor je potpuna izmišljotina i riječ je o prljavom predizbornom ratu', rekao je Đapić

Anto Đapić i Ruža Tomašić, HSP-ova kandidatkinja za položaj ministrice unutarnjih poslovaAnto Đapić i Ruža Tomašić, HSP-ova kandidatkinja za položaj ministrice unutarnjih poslovaAnto Đapić, šef HSP-a, izjavio je da 'nije takva budala da bi stavio potpis na jedan takav ugovor', reagiravši time na ponovne tvrdnje o postojanju "Ugovora o poslovnoj suradnji" između njega i Vlade Zeca, tajkuna i vlasnika Kamen Ingrada. Prema tom ugovoru iz 30. siječnja 2004. koji je Đapić danas nazvao fantomskim, Zec se obvezao financirati konvenciju Đapićeve stranke, za što bi Đapić njemu osigurao visoki stranački položaj, izbrisali dugovi prema državi i riješili problemi s kamenolomom Kamen Igrad.

"Taj fantomski ugovor je potpuna izmišljotina i riječ je o prljavom (predizbornom) ratu", rekao je Đapić. Istaknuo je da je sporan ugovor vidio kao plaćeni oglas u jednim dnevnim novinama, te da je odmah zatražio istragu osječkog Odvjetništva.

"Nikada ništa nisam potpisao sa Zecom, želim da policija, USKOK ili Odvjetništvo to istraže, ali neka i Antu Đapića netko nešto o tome pita, a ne da o navodnoj istrazi saznajem iz novina", rekao je šef HSP-a, a prenio Večernji list. Đapić kaže da je zatražio vještačenje potpisa i žiga, te da ne želi javno reći tko je navodno krivotvorio dokument i tko mu podmeće.
"Neka me iz policije slobodno nazovu, u 15 minuta ću im objasniti porijeklo svoje imovine. Nisam od onih političara ili tajkuna koji svoju imovinu prepisuju na rođake ili kumove", rekao je Đapić uzrujavši se jer Odvjetništvo istražuje njegovu imovinu.

Policija i Porezna uprava istragu provode po zahtjevu Općinskog državnog odvjetništva u Osijeku, što su i potvrdili.
U Đapićevom vlasništvu je stan u Zagrebu vrijedan milijun kuna, kuća na Viru vrijedna 400 000 kuna, te 12000 kvadrata zemljišta u Osijeku, dio kuće u Baranji vrijedne 1,5 milijuna kuna, vikendica i zemljište u Baranji. Stan od 60 kvadrata u Osijeku, u kojemu trenutno živi, u vlasništvu je njegove supruge.

Vezane vijesti

Đapić se povlači iz HSP-a

Đapić se povlači iz HSP-a

Anto Đapić povlači se iz stranačkog političkog života Hrvatske stranke prava. Tako je objavio u priopćenju odaslanom medijima, a u kojem je naveo… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika