27.12.2008. / 20:16

Autor: Hina

Havajski otok u mraku

Olujno nevrijeme ostavilo Obaminu obitelj bez struje

Udar groma ostavio je u petak navečer bez struje veći dio havajskog otoka Oahu, na kojem izabrani američki predsjednik Barack Obama s obitelji provodi Božićne i Novogodišnje blagdane, izvijestile su u subotu američke TV mreže.

Jedna električna centrala nastavila je s radom i zapadni dio otoka i dalje je imao struju. Kuća za odmor, vrijedna 11 milijuna dolara, u kojoj je odsjeo Obama, ima agregat za struju, no ostatak otoka Oahu, uključujući i glavni grad Honolulu, utonuo je u mrak.

U subotu u 6 sati ujutro, po lokalnom vremenu, opskrba električnom energijom nije bila obnovljena.

Struje je nestalo oko 19:30 sati u petak, nakon što je rijetko grmljavinsko nevrijeme zahvatilo Oahu. Najveće teškoće zabilježene su u Honoluluu, semafori su prestali raditi, automobili su zakrčili križanja, mobiteli su prestali raditi zbog prestanka napajanja sustava odašiljača, a uspaničeni građani su zatrpali pozivima službu hitne pomoći i spašavanja 911.

Većina otočana i turista prima vijesti preko baterijskih radio prijemnika. Gradonačelnik Honolulua, Mufi Hannemann, objavio je u subotu ujutro preko radija da napajanje strujom neće biti potpuno obnovljeno još najmanje 12 sati.

Barack Obama, koji je rođen na Havajima, supruga Michelle i kćerke Sasha i Malia borave u jednoj od kuća kompleksa Paradise Point Estates, u ekskluzivnom ljetovatištu Kailua. Buduća 'prva obitelj' odmara se u kući površine 465 metara četvornih, s natkrivenom terasom od 175 metra četvornih.

Vezane vijesti

Što muči svjetske velesile

Što muči svjetske velesile

Pred odlazak na summit skupine 20 najrazvijenijih zemalja svijeta (G-20) u Los Cabos (Cabo San Lucas, Baja California Sur), u Meksiko - njemačka… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika