27.12.2008. / 21:14

 

Otvorene Arene Zagreb i Spaladium Split

U 20 sati započela je utakmica između Hrvatske rukometne selekcije i Rusije, a Hrvatski je rukometni savez za ovu prigodu podijelio svih 15.200 ulaznica. Zagreb je otvaranjem Arene dobio veleban objekt, ali i dvoranu koja je porezne obveznike, Grad i državu stajala 90 milijuna eura

Nakon brojnih trzavica i loših vijesti koje su tijekom proteklih mjeseci pratile izgradnju i finaliziranje najveće rukometne dvorane u Hrvatskoj, Arena Zagreb današnjom je revijalnom utakmicom svečano i otvorena. U 20 h započela je utakmica između hrvatske rukometne selekcije i Rusije, a Hrvatski je rukometni savez za ovu prigodu podijelio svih 15.200 ulaznica.

Zagreb je otvaranjem Arene dobio veleban objekt, ali i dvoranu koja je porezne obveznike, Grad i državu stajala rekordnu svotu od 90 milijuna eura.

Arena je, podsjetimo, privremenu radnu dozvolu dobila tek prije nekoliko dana, i to zbog dodatnih zahvata koji se trebaju napraviti na novoizgrađenom objektu, a sve na veliko negodovanje Ingre, glavnog izvođača radova.

Večeras je gotovo u isto vrijeme Božićnim koncertom otvorena i novosagrađena sportska arena Spaladium u Splitu, koja ima 12 tisuća sjedećih mjesta.

Ovo sportsko zdanje ima površinu od 28.500 metara četvornih, a tamo je također predviđeno odigravanje dijela utakmica u nadolazećem Svjetskom rukometnom prvenstvu 2009. godine. Višenamjensko korištenje splitske dvorane omogućeno je nakon značajnih investicijskih dodataka, koji uključuju pokretnu pozornicu, te viseći videozid, što dovodi do sume od ukupno 150 milijuna eura. Na večerašnjem će koncertu nastupiti brojni estradni pjevači, poput Olivera, klape Intrade i Tomislava Mužeka. (H.Š.)

Fotogalerija

Vezane vijesti

2Cellos pripremaju bogati koncert u Areni Zagreb

2Cellos pripremaju bogati koncert u Areni Zagreb

Svjetski poznati violončelistički dvojac, 2Cellos, održati će koncert u Areni Zagreb 12. lipnja. Uz podršku Zagrebačke filharmonije dvojac će… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika