28.12.2008. / 00:14

Autor: Hrvoje Šimičević

Incident na otvaranju Arene: šest zaštitara pretuklo fotoreportera

Fotografa 24sata Dalibora Urukalovića fizički su napali zaštitari tvrtke Bilić-Erić te ga tukli pet minuta

Dalibora Urukalovića, fotoreportera 24sata, zaštitari odvode u hodnik za suce i delegate; FOTO: 24sataDalibora Urukalovića, fotoreportera 24sata, zaštitari odvode u hodnik za suce i delegate; FOTO: 24sataNa otvaranju Arene Zagreb, za vrijeme odigravanja rukometne utakmice Hrvatske i Rusije, fotografa lista 24sata Dalibora Urukalovića fizički su napali zaštitari tvrtke Bilić-Erić, odveli ga sa strane, te ga pet minuta tukli, što je za posljedicu imalo vidljivi hematom na glavi. Urukalović je u policijskoj postaji nekoliko sati davao iskaz.

Uz njega, na obavijesni razgovor pozvani su i dvojica zaštitara, koji su, prema Urukalovićevim riječima, sudjelovali u ovom premlaćivanju. Kako je za Nacional.hr ispričao Urukalović, do nemilog događaja je došlo nakon što su mu je jedan zaštitar Bilić-Erić osiguranja prišao do mjesta predviđenog za fotografe, te mu naredio da se od tamo makne.

"Svi su fotografi stajali na mjestu koje je za nas predvidio organizator. Ja sam odbio zahtjev tog zaštitara da se maknem, kazavši mu pritom da se on obrati organizatoru, koji nam je to dopustio. Nakon što smo se porječkali, on je otišao do svog šefa", priča napadnuti fotograf. Dodaje kako je tada nastao problem, koji je za posljedicu imao njegovo premlaćivanje od strane šestorice zaštitara.

Naime, nakon što je otišao fotografirati reprezentativce, prišao mu je šef skupine zaštitara, te mu zabranio da se vrati na mjesto gdje su stajali drugi fotografi. "Pitao me imam li kakvih problema, na što sam mu odgovorio da me pusti na miru". Tada su ga uzeli za ruke i odveli u hodnik kojim prolaze suci i delegati.

Šefu zaštitara pridružila su se još njih petorica, te su Urukalovića nekoliko minuta brutalno udarali. "Sve je završilo nakon što su stigli policajci i drugi zaštitari, koji su ih uspjeli maknuti s mene", kaže Urukalović. Za sada nije poznato hoće li biti podignuta prijava protiv napadača, koje je angažirao organizator ovog događaja Hrvatski rukometni savez. Prema pisanju portala 24 sata, Hrvatski rukometni savez izrazio je žaljenje nakon ovog incidenta, te su najavili kako će istražiti sve pojedinosti koje su dovele do premlaćivanja Dalibora Urukalovića.

Vezane vijesti

2Cellos pripremaju bogati koncert u Areni Zagreb

2Cellos pripremaju bogati koncert u Areni Zagreb

Svjetski poznati violončelistički dvojac, 2Cellos, održati će koncert u Areni Zagreb 12. lipnja. Uz podršku Zagrebačke filharmonije dvojac će… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika