28.12.2008. / 13:19

Autor: Hina

Iranski vođa muslimane pozvao na obranu Palestinaca u Gazi i optužio Europu

'Tko god pogine u toj legitimnoj obrani je mučenik', poručio je Hamenei

Ajatolah HameneiAjatolah HameneiAjatolah Ali Hamenei, iranski vrhovni vođa, danas je pozvao muslimane širom svijeta da stanu u obranu Palestinaca zahvaćenih izraelskim zračnim napadima u Gazi, objavila je iranska državna televizija.

"Svi palestinski borci i svi pobožni ljudi islamskog svijeta obavezni su braniti bespomoćne žene, djecu i ljude u Gazi na bilo koji način. Tko god pogine u toj legitimnoj obrani je mučenik", poručio je Hamenei. Čelnike arapskih zemalja pozvao je, pak, da zaustave zločine "cionističkih vukova.

Osudio je i američkog predsjednika Georgea W. Busha koji je pristajanjem na izraelske napade "samo povećao svoj popis ratnih zločina".

"Europljani su također asistirali u ovoj tragediji i još jednom pokazali svoj animozitet prema islamu te dokazali da su njihove tvrdnje o poštivanju ljudskih prava obične laži", rekao je Hamenei.

U dvodnevnim izraelskim zračnim napadima na Gazu poginulo je više od 270 ljudi, a 700 je ozlijeđeno. Riječ je jednom od najkrvavijih sukoba u 60-godišnjem sukobu Izraela i Palestinaca. (P.H.)

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika