28.12.2008. / 13:26

Autor: Hina

Otvorena sportska dvorana u Osijeku

Gradonačelnik Matković je izrazio uvjerenje da će ta dvorana biti najisplativija od svih dvorana koje su izgrađene za potrebe Svjetskog rukometnog prvenstva

Sportska dvorana Gradski vrt tijekom gradnjeSportska dvorana Gradski vrt tijekom gradnjeU Osijeku je danas otvorena nastavno-sportska dvorana "Gradski vrt", koja će u siječnju iduće godine biti jedno od mjesta održavanja Svjetskog rukometog prvesntva za muške reprezentacije.

Izgradnja, započeta potkraj prošle godine, i opremanje ovog višenamjenskog objekta s nekoliko dvorana, financirana je iz državnog proračuna RH s 200 milijuna kuna, a Grad Osijek uložio je oko 40 milijuna kuna za kupnju zemljišta za gradnju objekta, realizaciju prve faze izgradnje te uređenje okoliša i komunalne infrastrukture.

Dvorana veličine 18.500 kvadratnih metara, ima 3.500 mjesta u velikoj i oko 1.300 mjesta u manjoj dvorani.

Izgradnja dvorane, po prvobitnom modelu javno-privatnog partnerstva i po cijeni od 843 milijuna kuna, bila je povod prošlogodišnjeg sukoba i raspada tadašnje gradske koalicijske vlasti HDSSB-HSP, što je dovelo do višemjesečne krize vlasti, imenovanja povjerenice Vlade RH te zastoja u gradnji dvorane.

Potpredsjednik Hrvatskoga sabora Vladimir Šeks, ujedno i izaslanik predsjednika Vlade, istaknuo je na današnjoj svečanosti kako je riječ o jednoj od najzahtjevnijih i najfunkcionalnijih sportskih dvorana u Hrvatskoj, za čiju je izgradnju bila presudna odluka Vlade iz listopada prošle godine o preuzimanju financiranja izgradnje i opremanja iz državnoga proračuna.

Šeks je dodao kako je riječ o objektu značajnom ne samo za održavanje Svjetskog rukometnog prvenstva, već i za učenike osječkih škola, koji će ovdje imati aktivnosti iz tjelesne kulture. Ocijenio je kako će se otvorenjem ove dvorane Osijek uvrstiti na sportsku kartu Slavonije i Hrvatske kao jedno od mjesta održavanja velikih sportskih natjecanja.

Predsjednik osječkog Gradskog vijeća Anto Đapić (HSP) kazao je kako je riječ o objektu o kojem su sanjale brojne generacije osječkih sportaša. Zahvalio je Vladi na potpori u izgradnji dvorane te Hrvatskom rukometnom savezu (HRS), koji je predložio grad Osijek za jednoga od domaćina Svjetskog prvenstva.

Osječki gradonačelnik Gordan Matković (HSP) rekao je kako će osječki sportaši najbolje moći procijeniti značaj izgradnje ove dvorane, koja će, kako drži, postati mjesto ne samo sportskih, nego kulturnih i zabavnih aktivnosti.

Presijecanjem vrpce dvoranu "Gradski vrt" otvorili su legendarna osječka rukometašica Katica Ileš, potpredsjednik Sabora Šeks i gradonačelnik Matković, a večeras će u dvorani biti odigrana prijateljska utakmica rukometnih reprezentacija Hrvatske i Rusije.

Na novinarski upit hoće li dvorana biti isplativa, s obzirom da neke procjene govore da bi za isplativost morala biti puna 100 do 150 dana u godin, gradonačelnik Matković je izrazio uvjerenje da će dvorana "Gradski vrt" biti najisplativija od svih dvorana koje su izgrađene za potrebe Svjetskog rukometnog prvenstva jer, kako drži, ima velike mogućnosti i široku ponudu poslovnih, gospodarskih i ugostiteljskih sadržaja.

Vezane vijesti

Predstavljena internetska stranica o komarcima

Predstavljena internetska stranica o komarcima

Na Odjelu za biologiju osječkoga Sveučilšta Josipa Jurja Strossmayera danas je predstavljena internetska stranica o komarcima u Osijeku. Pročelnik… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika