28.12.2008. / 15:34

Autor: Branimir Lozej

Liverpool uvjerljivo zadržao prvo mjesto u Premiershipu

Nogometaši Liverpoola uvjerljivo su u gostima pobijedili Newcastle 1:5, kapetan Steven Gerrard bio je jedan od najboljih igrača Liverpoola. Ovaj je 28-godišnjak postigao dva pogotka, u 31. i 66. minuti

Kapetan Steven Gerrard(desno) i Xabi Alonso mogu biti zadovoljni učinkom  Liverpoola u ovom dijelu sezone, u 2009. godinu ulaze bez poraza u PremiershipuKapetan Steven Gerrard(desno) i Xabi Alonso mogu biti zadovoljni učinkom Liverpoola u ovom dijelu sezone, u 2009. godinu ulaze bez poraza u PremiershipuDanašnjom uvjerljivom pobjedom, 1:5 protiv Newcastlea, Liverpool je zadržao vodeće mjesto na ljestvici engleske prve lige, poznatije i kao Premiership. Naime, prema riječima Liverpoolovog kapetana Stevena Garrarda, klub koji je na kraju godine u Premiershipu prvi upravo taj klub osvaja prvenstvo.

No, prvih pola sata utakmice nije bilo toliko zanimljivo, s tek nekoliko šansi sa svake strane. Nakon Gerrardovog prvog pogotka, u 31. minuti, samo pet minuta kasnije zabija i Sami Hyypia. Nakon toga igralo se isključivo na polovici Newcastlea. Ipak, krajem prvog poluvremena 21-godišnji Newcastleov igrač David Edgar postigao je svoj drugi pogodak u dresu Newcastlea. Edgar je profesionalnu karijeru započeo upravo u Newcastleu, a trenutno igra u U-20 reprezentaciji Kanade.

Drugo je poluvrijeme Liverpool dominirao terenom, koji u ovom dijelu Premiershipa nije ni jednom izgubio. Strijelci za Liverpool, uz Gerrarda i Hyypiau, bili su Ryan Babel u 50. i Xabi Alonso iz penala, kojeg je skrivio Steven Taylor, u 76. minuti.

Vezane vijesti

Dirk Kuyt potpisao za Fenerbahçe

Dirk Kuyt potpisao za Fenerbahçe

Nizozemski nogometni reprezentativac i dosadašnji član Liverpoola Dirk Kuyt potpisao je trogodišnji ugovor s Fenerbahçeom, potvrdio je u nedjelju… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika