29.12.2008. / 08:06

Autor: Katarina Zorić

Debakl mise za Antu Pavelića: Došlo tek stotinjak ljudi

Među posjetiteljima bilo je tek nekoliko propalih političara poput Mladena Schwartza, Ivana Gabelice i Ružice Ćavar. Najutjecajnija javna osoba bio je predsjednik zagrebačke Hvidre Ivan Pandža

Misu za Antu Pavelića bila je služena u bazilici Srca Isusova; Foto: Večernji listMisu za Antu Pavelića bila je služena u bazilici Srca Isusova; Foto: Večernji listTek stotinjak ljudi okupilo se na misi zadušnici za ustaškog poglavnika Antu Pavelića, koju su jučer u bazilici Srca Isusova u središtu Zagreba predvodili isusovac Marijan Steiner i dominikanac Vjekosalv Lasić. Misa je prošla bez incidenata.

Među posjetiteljima bilo je tek nekoliko propalih političara poput Mladena Schwartza, Ivana Gabelice i Ružice Ćavar. Najutjecajnija javna osoba bio je predsjednik zagrebačke Hvidre Ivan Pandža.

Prema pisanju Večernjeg lista, ime ustaškog poglavnika spomenuto je tek dva puta. Prvo je na početku mise isusovac Steiner rekao da se moli za dušu dr. Pavelića, a drugi put ga je spomenuo dominikanac Lasić, kada je pozvao nazočne da se mole za dušu “poglavnika NDH dr. Ante Pavelića, hrvatskog viteza Juru Francetića te za tisuće hrvatskih branitelja koji su se borili za hrvatsku državu”.

Svećenici u propovijedi uopće nisu spomenuli Pavelića što je znatna promjena u odnosu na prijašnja vremena kada je čitava misa bili prožeta veličanjem Pavelićava lika i djela.

Na misi zadušnici nije bilo nikoga od Pavelićeve obitelji.

Vezane vijesti

'Za dom spremni' još od Nikole Šubića Zrinskog

'Za dom spremni' još od Nikole Šubića Zrinskog

Presudom Prekršajnog suda u Kninu kojom se oslobađa optužbe da je Jakov Marković, inače otac četvero djece iz BiH, s prebivalištem u Zagrebu,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika