29.12.2008. / 10:11

Autor: Katarina Zorić

Ako ne dobije pomoć crnogorske Vlade, Deripaska će zatvoriti tvornicu u Podgorici

Pjotar Lidov, voditelj informativne službe EN Grupe koja je u sklopu Baznog elementa, kaže kako dosadašnji pregovori s Vladom Crne Gore nisu dali rezultata pa se razmišlja o zaustavljanju projekta podgoričkog kombinata

Deripaska očekuje pomoć crnogorskih vlastiDeripaska očekuje pomoć crnogorskih vlastiHolding Bazni element ruskog bogataša Olega Deripaske u financijskim je nevoljama zbog kojih bi mogao zaustaviti proizvodnju u Aluminijskom kombinatu u Podgorici. Suradnici ruskog milijardera najavljuju da od projekta neće biti ništa ako im crnogorska Vlada ne pruži podršku, piše Novi list.

Pjotar Lidov, voditelj informativne službe EN Grupe koja je u sklopu Baznog elementa, kaže kako dosadašnji pregovori s Vladom Crne Gore nisu dali rezultata pa se razmišlja o zaustavljanju projekta podgoričkog kombinata.

Suradnici ruskog milijardera kažu da bi za njega bio melem kad bi na sudu u Njemačkoj dobio 300 milijuna eura odštete od crnogorske Vlade jer u vrijeme kupoprodaje, navodno, nije prikazana realna vrijednost i stanje Aluminijskog kombinatu u Podgorici.

Budući da je Deripaska svjestan da crnogorska Vlada u trenutnim okolnostima neće moći naći novog kupca, očekuje da mu pomognu u spašavanju kombinata. Međutim, teško je očekivati da će crnogorske vlasti pristati na jeftinu prodaju struje moskovskom bogatašu.

Deripaska je opterećen velikim kreditima koji su mu u vremenu financijske krize postali debela omča oko vrata. U pomoć će mu priskočiti ruske vlasti kako bi riješio probleme u Rusiji, ali za saniranje problema u inozemstvu još nije pronašao rješenje.

Dobro je poznato da je ruski milijarder uzeo previše kredita kako bi u Rusiji, ali i inozemstvu kupovao tvornice. Međutim, cijene proizvoda metalurških kombinata su pale i Oleg Dripaska našao se u velikim poteškoćama. Samo u Rusiji Deripaska je dosad izgubio desetine milijardi dolara.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika