29.12.2008. / 10:39

Autor: Nacionalova redakcija

ACI kreće u gradnju tri marine za megajahte

Ante Violić, direktor ACI-ja, najavio je u intervjuu Slobodnoj Dalmaciji investicije za sljedeću godinu u iznosu od 57 milijuna kuna i to iz vlastitih sredstava: osim tri nove marine planirana je obnova i proširenje marina u Dubrovniku, Splitu, Ičićima, Skradinu te na Korčuli

Ante Violić, direktor ACI-ja, optimističan unatoč kriziAnte Violić, direktor ACI-ja, optimističan unatoč krizi"U planu nam je graditi nove tri marine - jednu na sjeveru Jadrana, jednu marinu u srednjoj Dalmaciji i jednu u južnoj Dalmaciji - sve tri u blizini aerodroma", rekao je u intervjuu za Slobodnu Dalmaciju Ante Violić, glavni direktor sustava nautičkih marina ACI. Prema njegovim riječima, sve tri marine bit će građene za prihvat megajahti, brodova dužine od 25 do 80 metara, a ACI je već odaslao pisma namjere prema lokalnim vlastima na lokacijama gdje želi graditi marine.

Violić je za sljedeću godinu najavio investicijsko održavanje u iznosu od 57 milijuna kuna, i to iz vlastitih sredstava. "U trenutku kada budemo sigurni da je situacija stabilna i kada dugoročno budemo sigurni da daljnja ulaganja nisu rizična, okrenut ćemo se i drugim sredstvima financiranja, prvenstveno izdavanju obveznica, a prema potrebi i prema bankovnim kreditima", kazao je Violić.

Direktor ACI-ja naglasio je da se prioritetna ulaganja odnose se na marinu Skradin, marinu Split te na gradnju novih apartmanskih kapaciteta u korčulanskoj marini, dok je za ACI Dubrovnik u planu proširenje marine pontonima za prihvat megajahta i rekonstrukcija dvorca Sorkočević.

"U ACI marini Opatija u Ičićima u planu je proširenje za 80 priveznih mjesta za prihvat megajahta od 30 do 50 metara. Idejna rješenja su gotova, no čekamo suglasnost Županije primorsko-goranske, Ureda za prostorno uređenje, kako bi se moglo pristupiti izmjeni detaljnog urbanističkog plana", kazao je Violić za Slobodnu Dalmaciju, dodavši da u 2009. očekuje povećanje prihoda po osnovi godišnjeg veza, a u tranzitu smanjenje koje se, kako kaže, već osjetilo i tijekom ove sezone kad je zabilježen pad tranzita od 2 posto.

Vezane vijesti

Nacional na kioscima već danas

Nacional na kioscima već danas

Zbog Praznika rada, 1. svibnja, Nacional možete kupiti na kioscima diljem Hrvatske već danas. U novom broju donosi: Intervju: Stjepan Mesić- Bivši… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika