29.12.2008. / 12:57

Autor: Ivana Zobenica

Cavaliersi nastavljaju niz domaćih pobjeda

Cleveland Cavaliers pobjedom nad Miami Heatom 93:86 nastavlili su niz domaćih pobjeda. Naime, ove sezone kod kuće imaju omjer od 16:0, a ovo je bio i susret dvojice najboljih strijelaca NBA-a LeBrona Jamesa i Dwyanea Wadea

LeBron JAmes sinoć je postigao 33 poena, od čega 11 u posljednjoj četvrtini, uz devet asistencija i šest skokovaLeBron JAmes sinoć je postigao 33 poena, od čega 11 u posljednjoj četvrtini, uz devet asistencija i šest skokovaNajzanimljiviji susret večeri igrao se u Clevelandu između domaćina Cavaliers i Miami Heata, a završio je pobjedom domaće ekipe 93:86.

To je bio susret dva najbolja strijelca lige LeBrona Jamesa (27,3 poena) i Dwyanea Wadea (28,9 poena), a LeBron je u vrlo izjednačenoj utakmici predvodio svoju ekipu do 26. pobjede u sezoni sa 33 poena od čega 11 u posljednjoj četvrtini, devet asistencija i šest skokova. S druge pak strane Wade je također odigrao odličnu utakmicu i poentirao 29 puta uz osam asistencija i četiri skoka.

Jedini igrač na utakmici s double-double učinkom bio je Anderson Varejao (12 poena, 10 skokova) koji je sjajnom igrom u zadnjoj četvrtini (6 poena, 5 skokova) pomogao Cavsima da sustignu minus od 10 poena i preokrenu utakmicu u svoju korist. Nakon utakmice LeBron je istaknuo kako su on i Varejao najemotivniji igrači Clevelanda.

''Nas dvojica se definitivno razumijemo. Svaku večer kada smo na parketu, utakmicu igramo kao da nam je posljednja. Andy dobije manje vremena na terenu nego ja, ali kada je u igri, čini se kao da provede više minuta od mene. Nevjerojatan je!'', rekao je LeBron James.

Cavaliersi su jedina momčad lige koja u ovoj sezoni nije izgubila niti jednom na domaćem terenu. Zadnji puta su izgubili još 30. travnja u doigravanju protiv Washingtona rezultatom 88:87. Ove sezone kod kuće imaju omjer 16:0.

Vezane vijesti

NBA: Miami na korak do naslova

NBA: Miami na korak do naslova

Pobjedom protiv Oklahoma City Thundera u svojoj American Airlines Areni 104-98 u petoj utakmici finala doigravanja NBA lige, košarkaši Miami Heata… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika