29.12.2008. / 14:59

Autor: Katarina Zorić

Ministarica Marina Matulović - Dropulić uzvraća udarac: 'Oppenheim se boji za svoju poziciju'

U povodu teksta objavljenog u Nacionalu i audio snimke na Nacional.hr-u, priopćenjem se oglasilo Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva

Ministrica Marina Matulović DropulićMinistrica Marina Matulović DropulićMinistarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva oglasilo se danas priopćenjem u povodu teksta objavljenog u Nacionalu u kojem čelništvo Ingre traži dogovornost ministrice Marine Matulović Dropulić te u povodu audio snimke razgovora između predsjednika uprave Ingre Igora Oppenheima i direktora IGH Dinka Tvrtkovića objavljene na portalu Nacional.hr. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

U jednom tjedniku Igor Oppenheim predsjednik Uprave Ingre optužio je ministricu Marinu Matulović Dropulić da odlučuje o sudbini dvorane Arena u Zagrebu te da je "ključna osoba koja je donijela odluku da se Ingri ne izda trajna uporabna dozvola" povezujući ministricu s IGH koji je obavljao dio nadzora nad gradnjom dvorane Arena.

Grad Zagreb, odnosno, njegov Gradski ured koji je izdao dozvole za gradnju sportske dvorane izdaje i uporabnu dozvolu. Nakon izvršenog tehničkog pregleda u organizaciji Gradskog ureda taj ured nije mogao pribaviti sve potrebne suglasnosti za izdavanje uporabne dozvole, odnosno nije mogao izdati uporabnu dozvolu. O tome zašto se nije mogla izdati uporabna dozvola treba pitati Gradski ured. Slijedom nastale situacije Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva prikupilo je sve potrebne informacije i zajedno s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa predložilo Vladi RH donošenje Odluke o utvrđivanju posebnog interesa za RH za dvoranu Arena koju je Vlada i donijela na sjednici 24.12.2008.

Na temelju te odluke stvoreni su uvjeti da Gradski ured može izdati privremenu uporabnu dozvolu kako bi dvorana mogla funkcionirati do otklanjanja nedostataka u gradnji od kojih je problem koji potencira Oppenheim samo jedan od njih. Oppenheim spekulira o utjecaju ministrice na Grad i na čitav niz stručnjaka svih profila koji sudjeluju u izdavanju uporabne dozvole što, da nije neodgovorno bilo bi smiješno od nekoga tko bi trebao znati kako se izdaje uporabna dozvola i zbog čega se nije mogla u ovom slučaju izdati.
Ingra je za stručni nadzor nad gradnjom dvorane angažirala tvrtku Jurcon projekt d.o.o., a ta je tvrtka angažirala IGH za dio nadzora koji se odnosi na čeličnu konstrukciju krova.

Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva pratilo je tijek izgradnje svih dvorana u Hrvatskoj u kojima će se održavati svjetsko rukometno prvenstvo, a na temelju javno proklamiranog interesa Vlade RH za odvijanje priprema i održavanje tog svjetskog prvenstva. Praćenje gradnje dvorane Arena u vezi s ugovorenim rokovima sastojalo se od prisustvovanja predstavnice Ministarstva na koordinacijskim sastancima, te povremenim obilascima gradilišta ministrice i državnog tajnika.

Sve to Oppenheim, predsjednik Uprave Ingre, zna, ali očigledno u strahu pred osobnom odgovornošću za nastalu situaciju i shodno tome za svoju poziciju i poslovni ugled beskrupulozno iskrivljuje i prešućuje bitne činjenice što tvrtki poslovnog renomea kao što je Ingra ne služi na čast i ugled u očima kvalificiranih stručnjaka koji znaju gdje su uzroci aktualnog stanja u izgradnji i dovršavanju dvorane Arena.

Vezane vijesti

Novi misteriozni ugovor od 30,7 milijuna eura za Ingru

Novi misteriozni ugovor od 30,7 milijuna eura za Ingru

Na istom tradicionalnom tržištu na kojem je Ingra sklopila lanjski visokovrijedan projekt, nisu željeli otkriti kojem, ugovorena je realizacija… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika