29.12.2008. / 16:25

Autor: Plamenko Cvitić

Oppenheim: 'Ministrica Dropulić baca prašinu u oči'

Odgovarajući na priopćenje Ministarstva graditeljstva, predsjednik uprave Ingre Igor Oppenheim izjavio je za nacional.hr da ostaje pri svim tvrdnjama koje je ranije iznio te da ministrica Marina Matulović-Dropulić ne želi odgovoriti na pitanje što je direktor IGH-ovog Zavoda radio na Badnjak kod nje

Igor Oppenheim na krovu Arene, pored grijača za otapanje snijegaIgor Oppenheim na krovu Arene, pored grijača za otapanje snijegaNakon što je ministrica Marina Matulović-Dropulić danas poslijepodne izdala priopćenje u kojem odgovara na optužbe čelništva Ingre da je osobno sudjelovala u odlučivanju o uporabnoj dozvoli za Arenu Zagreb, nacional.hr je zatražio odgovor od predsjednika uprave Ingre Igora Oppenheima:

"Ostajem pri svim tvrdnjama koje sam već iznio. Ministrica Dropulić u svom priopćenju baca prašinu u oči i ne želi odgovoriti na ključna pitanja. Ja nigdje nisam rekao da ona izdaje uporabne dozvole, ali stojim pri tome da je utjecala na one koji izdaju taj dokument, prije svega na pročelnicu Gradskog ureda i na glavnog nadzornika.

Uostalom, još jednom je pozivam da odgovori na sljedeća pitanja: ako je krovna konstrukcija Arene Zagreb nesigurna, zašto IGH nije reagirao ranije, još tijekom gradnje? Isto tako, želim da javno kaže što je direktor IGH-ovog Zavoda radio na Badnjak kod nje?

Ministrica nije demantirala niti jedan dio snimke razgovora između mene i gospodina Tvrtkovića. A kad se već spominje Vlada Republike Hrvatske, pitao bih ju još kako je moguće i na čiju sugestiju je na Badnjak Vlada donijela svoju odluku nekoliko sati prije nego što je gospodin Tvrtković sastavio konačno izvješće? Drugim riječima, kako je Vlada, ako ne uz pomoć ministrice Dropulić, mogla znati što će biti napisano u IGH-ovom izvješću? Osim uvreda na račun mene i Ingre, volio bih da ministrica odgovori na ova pitanja", zaključio je Oppenheim.

Vezane vijesti

Novi misteriozni ugovor od 30,7 milijuna eura za Ingru

Novi misteriozni ugovor od 30,7 milijuna eura za Ingru

Na istom tradicionalnom tržištu na kojem je Ingra sklopila lanjski visokovrijedan projekt, nisu željeli otkriti kojem, ugovorena je realizacija… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika