29.12.2008. / 16:37

Autor: Hina

HND osudio napad na fotoreportera Urukalovića, incident se mogao izbjeći

HND najoštrije osuđuje i nesposobnost organizatora da osigura fotoreporterima normalno obavljanje posla te zahtijeva odgovor kako je do ovog incidenta uopće moglo doći

Dalibor UrukalovićDalibor UrukalovićHrvatsko novinarsko društvo (HND) najoštrije je osudilo fizički napad na fotoreportera 24sata Dalibora Urukalovića, o čemu je Nacional ranije izvijestio, koji se dogodio uoči prijateljske rukometne utakmice hrvatske i ruske reprezentacije i zahtijeva da policija krivce hitno privede pravdi te ih kazni primjereno počinjenom nedjelu.

U današnjem priopćenju predsjednika HND-a Zdenka Duke navodi se da su kolegu Urukalovića, prema njegovom i svjedočenju prisutnih kolega fotoreportera, 27. prosinca fizički napali zaštitari koji su osiguravali spomenutu utakmicu u Areni Zagreb.

Dodaje se da je tada Urukalovića na pod srušilo između šest i osam zaštitara koji su ga tukli rukama i nogama, prijeteći da će ga ubiti.

HND najoštrije osuđuje i nesposobnost organizatora da osigura fotoreporterima normalno obavljanje posla te zahtijeva odgovor kako je do ovog incidenta uopće moglo doći.

Od odgovornih HND pak zahtijeva da u Areni odrede koridore za izvjestitelje, fotoreportere, publiku i ostale, a od svih odgovornih u dvoranama i stadionima u Hrvatskoj da ubuduće, uoči velikih sportskih događanja, održavaju radne sastanke s medijskim ljudima i predstavnicima HND-ovih zborova fotoreportera i sportskih novinara kako bi se unaprijed znala pravila kretanja i rada, a svaki pa i najmanji incident izbjegao. (P.H.)

Vezane vijesti

More hrvatskog Jadrana izvrsne kakvoće

More hrvatskog Jadrana izvrsne kakvoće

More hrvatskog Jadrana je izvrsne kakvoće, nije onečišćeno komunalnim otpadnim vodama što znači da se kupači mogu sa sigurnošću kupati i rekreirati,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika