29.12.2008. / 17:06

 

HNS se predomislio: Reprezentacija nastavlja pripreme u Sloveniji

Kamp u Tuhelju je daleko od izgradnje, a ostaje činjenica kako se gotovo ništa nije napravilo po tom pitanju još od postavljanja kamena temeljca u listopadu

Predsjednik HNS-a Vlatko MarkovićPredsjednik HNS-a Vlatko MarkovićHrvatska nogometna reprezentacija i dalje će nastaviti s pripremama u slovenskom Čatežu, iako je do jučer aktualna bila najava da će se pripreme od sada odvijati na drugim lokacijama. Kako prenosi portal Sportnet, s pripremama u Čatežu će se nastaviti sve do trenutka dok se ne izgradi kamp reprezentacije u Tuhelju. Iz HNS-a su u nekoliko navrata demantirali navode iznesene u brojnim medijima, prema kojim su se za prvotno otkazivanje angažmana odlučili zbog trenutačno zategnutih odnosa između Hrvatske i Slovenije.

"Teren na kojem treniramo više nije onakav kakav bi trebao biti. Također, naši igrači na granici često moraju izlaziti iz autobusa zbog čega gubimo dragocjeno vrijeme prilikom putovanja na utakmice", istaknuo je kao glavne razloge za otvaranje mogućnosti odustajanja Bilićevih odabranika od daljnjih pripreme u Sloveniju član Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza Ivan Brleković. Ukoliko se ove tvrdnje pokažu istinite, te reprezentacija do daljnjeg nastavi s pripremama u Čatežu sve dok se ne sagradi tuheljski kamp, za vjerovati je kako će suradnja dvaju strana biti duga i uspješna. Naime, kamp u Tuhelju je daleko od izgradnje, uz činjenicu kako se gotovo ništa nije napravilo po tom pitanju još od postavljanja kamena temeljca u listopadu.

Tada je cjelokupno vodstvo HNS-a slavodobitno najavilo potpisivanje ugovora s partnerima, odnosno osiguravanje financija koje će omogućiti završetak kampa u roku od godine i pol, što je i danas upitno. Identična priča bila je aktualizirana prije nešto više od jedne godine, kad je HNS, uz tvrdnju da nema vlastitih financija, u medijima objavio kako je potpisano pismo namjere s agencijom za nekretnine Remax. No, od tada je cjelokupni projekt zapostavljen, a nedavno je pokrenuta nova kampanja potrage za nasušno potrebnim novcima, bez kojih neće biti moguće realizirati ovaj projekt. (H.Š.)

Vezane vijesti

UEFA kaznila HNS s 80.000 eura

UEFA kaznila HNS s 80.000 eura

Europska nogometna organizacija (UEFA) kaznila je Hrvatski nogometni savez (HNS) s 80.000 eura zbog neprimjerenog ponašanja hrvatskih navijača na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika