29.12.2008. / 22:31

Autor: Hina

Sisački HDZ i SDP u ratu zbog 'Sofijina bala'

Šef sisačkog HDZ-a Ivan Šantek prozvao je SDP-ovu sisačko-moslavačku županicu Marinu Lovrić zbog 'laži o troškovima 'Sofijina bala' u Topuskom održana 22. studenoga ove godine

Marina Lovrić. sisačko-moslavačka županicaMarina Lovrić. sisačko-moslavačka županicaPredsjednik Županijskog odbora HDZ-a Sisačko-moslavačke županije Ivan Šantek prozvao je sisačko-moslavačku županicu i predsjednicu Županijskog odbora SDP-a Marinu Lovrić "zbog", kako tvrdi, "laži o troškovima 'Sofijina bala' u Topuskom održana 22. studenoga ove godine".

"Županica Lovrić javno je izjavila da je Ministarstvo turizma u sufinanciranju 'Sofijina bala' sudjelovalo s 200 tisuća kuna", naveo je Šantek, naglasivši "kako je ta županičina izjava laž, jer je Ministarstvo turizma, na njegov upit, 18. prosinca odgovorilo da je to Ministarstvo za projekt 'Sofijina bala' Udruzi 'Dvorska lepeza' iz Topuskog odobrilo 20 tisuća kuna", iznio je Šantek.

Šantek je ocijenio da "'Sofijin bal' nije organiziran radi promocije Lječilišta u Topuskom, niti radi promocije Županije, nego radi samopromocije županice Lovrić", te "zato da bi elita oko nje novcem poreznih obveznika napunila privatne džepove". Ustvrdio je da se "dogodilo nedopustivo prelijevanje sredstava u privatne džepove".

Zapitao je "tko će Lječilištu i TOP Termama u Topuskom nadoknaditi štetu što su tjedan dana prije 'Sofijina bala' praznili bazene".

Podsjetio je da je na prošloj sjednici Županijske skupštine postavio pitanje o financiranju 'Sofijina bala' te da od županice Lovrić, a ni od županijskih služba još nije dobio odgovor", napomenuvši da će "ustrajati u zahtjevu da Županija i županica Lovrić javnosti predoče točne račune o troškovima 'Solfijina bala".

Kulturno-glazbeni projekt "Sofijin bal" povijesna je glazbeno-scenska priredba u izvedbi umjetničke udruge "Dvorske lepeze" iz Topuskog, održana pod pokroviteljstvom i u nazočnosti predsjednika Stjepana Mesića 22. studenoga, te u nazočnosti više stotina uglednika iz društvenoga, kulturnog i športskog života Hrvatske.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika