30.12.2008. / 08:23

Autor: Katarina Zorić

HSP: Glavaš i HDZ žele uništiti Đapića prije lokalnih izbora

Smatraju da iza kampanje na Đapića ipak stoji rukopis HDZ-a, ali da je izvođenje radova prepušteno drugima, misleći na Glavašev HDSSB. Cilj im je, kako kažu, uništiti stranku uoči lokalnih izbora

Kako kažu u HSP-u, Đapiću popularnost u Osijeku raste i upravo su zbog toga uslijedili napadi na njegaKako kažu u HSP-u, Đapiću popularnost u Osijeku raste i upravo su zbog toga uslijedili napadi na njegaU HSP-u tvrde da iza najnovijih napada na njihova stranačkog šefa Antu Đapića stoje Branimir Glavaš i HDZ, piše Jutarnji list.

Smatraju da iza kampanje na Đapića ipak stoji rukopis HDZ-a, ali da je izvođenje radova prepušteno drugima, misleći na Glavašev HDSSB. Cilj im je, kako kažu, uništiti stranku uoči lokalnih izbora.

Đapić se ovih dana ponovno nalazi pod istragom policije i USKOK-a zbog spornog ugovora s Vladom Zecom bivšim većinskom vlasnikom Kamen Ingrada. Prema tom ugovoru, Zec se navodno obvezuje Đapiću "isplatiti kupoprodajnu cijenu stana u Zagrebu" te "izvesti sve građevinske radove za renoviranje obiteljske kuće prema projektu naručitelja". Đapić zauzvrat osigurava Zecu "unaprijed dogovoreni položaj unutar HSP-a" i "obvezu rješavanja problema vezanih uz Kamen Ingrad".

Kako piše list, šefu HSP-a već je ranije najavljeno kako može očekivati lavinu napada. To mu je navodno rekao jedan visoki dužnosnik HDZ-a prije tri tjedna.

Da su najave najvjerojatnije istinite, Đapić se uvjerio kada je iz Mandatno-imunitetnog povjerenstva Sabora stigao zahtjev za ukidanjem njegova imuniteta zbog kaznenog postupka koji se vodi na Županijskom sudu u Zagrebu.

Potom je u osječkom dnevnom listu bliskom Branimiru Glavašu osvanuo plaćeni oglas anonimnog naručitelja u kojem je, pod naslovom "Đapiću! Gdje je granica između morala i kriminala?" preko cijele stranice objavljen faksimil ugovora s Kamen Ingradom, zbog kojega se i provodi ona istraga na zagrebačkom Sudu.

Kao točka na i stigla je potvrda policije i državnog odvjetništva da istražuju nerazmjer između Đapićevih primanja i imovine.

Sam Đapić i dalje tvrdi kako sporni ugovor sa Vladom Zecom ne postoji. "Sve bi se dalo riješiti brzo, kada bi za to postojala volja. Neka se pokaže original ugovora ako postoji, neka grafolozi vještače potpise i sve će biti jasno. Mene nitko ništa ne pita, samo čujem da se vode istrage, a mene se razvlači u medijima.", rekao je Đapić.











Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika