30.12.2008. / 14:06

Autor: Anamarija Kronast

Forbes proglasio Tamaru Ecclestone 12. najbogatijom nasljednicom na svijetu

Premda na listi nema nikoga iz Hrvatske, napoznatiji biznis magazin na svijetu ipak je na popis uvrstio jednu Hrvaticu

Tamara se već bavi dizajniranjem ženskih satovaTamara se već bavi dizajniranjem ženskih satovaJedan od najpoznatijih poslovnih magazina na svijetu, Forbes, nedavno se pozabavio temom o najbogatijim svjetskim nasljednicama, djevojkama koje jednog dana očekuje veliko obiteljsko bogatstvo.
A, premda nema predstavnica iz Hrvatske, ipak se na popisu nalazi i jedna Hrvatica. Riječ je o Tamari Ecclestone, starijoj kćeri Berniea Ecclestonea i njegove supruge Riječanke Slavice Radić. Tamara se nalazi na 12. mjestu sa 3,6 milijarde dolara koje može naslijediti od prvog čovjeka Formule 1.
No, lijepa 24-godišnjakinja ne sjedi kod kuće čekajući novac nego je već razvila vlastiti biznis. Već neko vrijeme dizajnira ženske satove Formule 1 koje izrađuje u suradnji s poznatom urarskom kompanijom Jacques Lemans.
Inače, na prvom mjestu Forbesove liste je kći indijskog kralja čelika Lakshme Mittala, Vanisha Mittal Bhatia, čije se bogatstvo procjenjuje na basnoslovnih 51 milijardu dolara. A bogata nasljednica već sada uživa u očevu novcu, tako je prije četiri godine za vlastito vjenčanje potrošila 60 milijuna dolara.

Drugo mjesto na ljestvici pripalo je Delphine Arnault Gancia iz Francuske čija je ostavština procijenjena na 26 milijardi dolara. Poduzetna 28-godišnjakinja već se nalazi na čelu obiteljske kompanije LVMH.
Iza nje nalazi se Španjolka Marta Ortega Perez. Ona je kćerka Amanasija Ortege, vlasnika modnog giganta Inditex koji u svijetu ima 3000 trgovina ženama omiljenog branda Zara. Marta također radi u obiteljskoj tvrtki.

Bogatstvo njezina oca procijenjeno je na 24 milijarde dolara. Četvrto mjesto zauzela je kći gradonačelnika New Yorka Michaela Bloomberga, Georgina Bloomberg.
On je vlasnik kompanije Bloomberg LP i ima imovinu vrijednu 11,5 milijardi dolara. Peta nasljednica na popisu je Samantha Kluge. Za kći kralja komunikacija Johna Klugea, čija se imovina procjenjuje na 9,5 milijardi dolara sigurno se ne može reći kako je povučena.

Samantha ima čak 12 tetovaža i već dva poništena braka iza sebe. Bivša je urednica magazina Glamour trenutačno vodi vlastitu kompaniju koja se bavi dizajnom modnih dodataka i nakita. Šesto mjesto zauzela je Amanda Hearst, praunuka legende izdavaštva Williama Hearsta. Ona ima 8,7 milijardi dolara obiteljskog nasljedstva, a trenutačno radi kao glasnogovornica kompanije
I, premda su im roditelji priuštili baš sve što novac može kupiti, niti jedna od budućih bogatašica ne sjedi skrštenih ruku, nego od rane mladosti rade ne bi li naučile posao.

Vezane vijesti

Hrvatska u EU - Katastrofa koja prijeti svijetu

Hrvatska u EU - Katastrofa koja prijeti svijetu

Ugledni američki časopis Forbes objavio je kolumnu Richarda Levicka o ulasku Hrvatske u Europsku uniju.Levick se osvrnuo na završetak hrvatskih… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika