30.12.2008. / 14:25

Autor: Sandra Županić

Od siječnja u Zagrebu jefitiniji parking i besplatna vožnja tramvajem dvije stanice

Milan Bandić je najavio da je pojeftinjenje parkiranja samo dio nove taktike micanja automobila iz gradskog centra

Milan BandićMilan BandićOd 1. siječnja pojeftinit će parkiranje na zagrebačkim javnim parkiralištima i u podzemnim garažama, odlučeno je na današnjoj sjednici Gradskog poglavarstva.

U prvoj parkirališnoj zoni cijena sata parkiranja smanjena je za dvije kune i umjesto dosadašnjih 16 kn stajat će 14 kn. Nova cijena sata parkiranja u drugoj zoni je 7 kn, a u trećoj 3 kn. Parkiranje će od siječnja biti jeftinije i u svim gradskim garažama, a u vremenu od 8 do 18 sati sat parkiranja građani će umjesto 8 kn platiti 7 kn.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio je da je pojeftinjenje parkiranja samo dio nove taktike micanja automobila iz gradskog centra. Naime, od siječnja bit će za sve besplatna vožnja tramvajem dvije stanice od Trga bana Jelačića. Gradski čelnici tako žele postići da građani parkiraju van centra ali i da više koriste javni prijevoz. Također, kako bi građani imali gdje pakirati bit će sagrađene dvije nove podzemne garaže – u neposrednoj blizini Hrvatskog narodnog kazališta i na srednjoškolskom igralištu iza muzeja Mimara.

"Znam da će novinari reći da je ovo pojeftinjenje predizborni štos, ali nije. Novinari me mogu derati koliko hoće, ali bitno da građani nešto uštede. U anketi koju smo proveli građani su se najviše žalili na cijenu parkiranja pa smo našli način kako ju smanjiti. Bit ću najsretniji ako uspijemo smanjiti cijenu još neke komunalne usluge. Nadam se da Zagrebpaking imati dovoljno novaca za nastavak gradnje kapitalnih projekta. Također, proširivat ćemo zone pakiranja ali samo tamo gdje to zatraže Vijeća gradskih četvrti. Parkiranje će se uskoro naplaćivati u Savskoj, Tratinskoj i dijelu Ozaljske ulice", o jeftinijem parkiranju rekao je Bandić.

Direktor Zagrebparkinga Mate Kraljević rekao je da se svi njihovi projekti nastavljaju iako će prihodi njegove podružnice zbog pojeftinjenja parkiranja biti manji za oko 9,5 milijuna kuna. gubitke će pokušati smanjiti racionalizacijom poslovanja.

Vezane vijesti

Bandićevi milijuni za stadion ipak Dinamu

Bandićevi milijuni za stadion ipak Dinamu

Već ovog ljeta, unatoč manjku u proračunu, Milan Bandić je odlučio uložiti dodatnih 30 milijuna u sjevernu tribinu stadiona Maksimir. Time će gradsko… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika