30.12.2008. / 15:35

Autor: Hina

Keleminec podnio kaznenu prijavu protiv Đapića zbog nezakonitog bogaćenja

Đapić je ugovorom s Vladom Zecom iz Kamen-Ingrada, tvrdi Keleminec, protupravno sebi osigurao veliku imovinu, a za uzvrat mu pomagao u rješavanju problema s poslovanjem

Ante ĐapićAnte ĐapićPredsjednik Hrvatskih pravaša-Hrvatski pravaški pokret (HP-HPP) Dražen Keleminec podnio je kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu i USKOK-u Osijeku te Državnom odvjetništvu i USKOK-u u Zagrebu protiv predsjednika HSP-a Ante Đapića i predsjednika osječkoga Gradskog vijeća zbog, kako je, među ostalim, naveo u prijavi, nezakonita bogaćenja.

Dražen Keleminec je za Hinu rekao da Đapića optužuje za imovinu koju, kako je rekao, "nije mogao steći svojom plaćom" te da je "ugovorom s Vladom Zecom iz Kamen-Ingrada protupravno sebi osigurao veliku imovinu, a za uzvrat mu pomagao u rješavanju problema s poslovanjem".

Tvrdi da Đapić ima "brojne nekretnine i gotovinu za koje nema pokriće" te ga optužuje za "aferu osječke športske dvorane u izgradnji koje je Đapić htio pronevjeriti 500 milijuna kuna iz osječkoga gradskog proračuna", te za "aferu s kioscima u osječkom GPP-u, zbog čega je sada bivši direktor te tvrtke i član HSP-a Darko Marković pod istragom u osječkom zatvoru".

Glasnogovornica osječkog Općinskog državnog odvjetništva Ivana Kolesarić potvrdila je da je jučer to odvjetništvo zaprimilo podnesak pod nazivom "prijava", a neslužbeno se doznaje da se podnesak odnosi na Antu Đapića.

O pojedinostima podneska, kao i o tome tko ga je poslao, nije željela govoriti, kazavši da je "preuranjeno iznositi bilo kakve informacije o sadržaju podneska, kao i o bilo kojim drugim okolnostima, vezanim uz podnesak". Dodala je da će Odvjetništvo sa zaprimljenim dokumentom "postupiti u skladu sa zakonskim ovlastima".

Predsjednik HSP-a Anto Đapić rekao je za Hinu da ne želi komentirati nikakve optužbe na svoj račun te da je "sve već rečeno". (P.H.)

HSP: Glavaš i HDZ žele uništiti Đapića prije lokalnih izbora

Đapić: 'Ugovor je fantomski, riječ je o predizbornom ratu'

Stegovni postupak zbog odbacivanja kaznene prijave protiv Đapića

Vezane vijesti

Anto Đapić mogući kandidat na izborima za Predsjedništvo BiH

Anto Đapić mogući kandidat na izborima za Predsjedništvo BiH

Počasni predsjednik HSP-a Anto Đapić najavio je mogućnost ponovnog političkog aktiviranja, ali u Bosni i Hercegovini budući je HSP BiH ponudio da… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika