30.12.2008. / 15:57

Autor: Hina

Uhićen osječki manijak: 'Jednostavno se nisam mogao kontrolirati'

Osumnjičenik napadao maloljetne i punoljetne ženske osobe od 15 do 36 godina

Policija privodi osumnjičenog Foto: PixsellPolicija privodi osumnjičenog Foto: PixsellPolicija je uhitila 21-godišnjaka pod sumnjom da je od rujna do 27. prosinca ove godine na osječkom području počinio 10 kaznenih djela bluda i dva kaznena djela silovanja, odnosno radnja izjednačenih sa spolnim odnosom, izvijestila je danas osječko-baranjska Policijska uprava(PU).

Glasnogovornica PU-a Edita Roterbauer kazala je na izvanrednoj konferenciji za novinare kako je riječ o 21-godišnjaku iz Bjelovara, koji je u zadnjih godinu dana neprijavljeno boravio u Osijeku, i koji će, nakon kriminalističke obrade biti sproveden u Istražni centar osječkoga Županijskoga suda.

Dodala je kako je osumnjičenik napadao maloljetne i punoljetne ženske osobe od 15 do 36 godina, napomenuvši kako je za kazneno djelo silovanja propisana zatvorska kazna od tri do 10 godina, a za kazneno djelo bluda od tri mjeseca do tri godine.

Načelnik Odjela općeg kriminaliteta PU-a Josip Adrić rekao je kako je osumnjičenik najprije pozvan na obavijesni razgovor, a nakon utvrđivanja osnovane sumnje i uhićen. Dodao je da se osumnjičenik nije opirao pri uhićenju, a u nazočnosti branitelja priznao je počinjenje kažnjivih djela.

Napomenuo je kako je videonadzorna kamera u Radićevoj ulici u Osijeku snimila osobu koja je išla u stopu iza jedne od žrtava, nakon čega je počeo utvrđivati osumnjičenikov identitet, koji je ubrzo nakon toga doveden u policijske prostorije i identificiran.

Na novinarski upit kazao je kako osumnjičenik u svome iskazu, uz ostalo, naveo da je riječ o "nečemu što je bilo jače od njega i što nije mogao kontrolirati".

Na novinarski upit jesu li uhićenika pregledali psiholog ili psihijatar, Adrić je kazao kako će se osumnjičenikova ubrojivost utvrditi tijekom istrage ili sudskog postupka, jer to nije u nadležnosti policije.

Vezane vijesti

Strauss-Kahn pod istragom zbog prostitucije

Strauss-Kahn pod istragom zbog prostitucije

Bivši predsjednik Međunarodnog monetarnog fonda, Dominique Strauss-Kahn, pod istragom je francuske policije zbog navodne upletenosti u lanac… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika