30.12.2008. / 16:06

Autor: Hina

Projekt Hotel Šibenik na čekanju zbog gospodarske krize

Rok za pripremu projekta izgradnje turističkog kompleksa na području bivše vojarne Kuline produljen je do 2010.

Prostor bivše vojarne Kuline na poluotoku MandalinaProstor bivše vojarne Kuline na poluotoku MandalinaZbog gospodarske krize za godinu je dana produljen rok za pripremu turističkog projekta "Hotel Šibenik", Nautičkog centra Prgin (NCP) na prostoru bivše vojarne Kuline u Šibeniku, odlučeno je danas na sjednici Gradskog poglavarstva.

Priprema projekta izgradnje turističkog kompleksa na prostoru te bivše vojarne trebala je, po ugovorima potpisanima u kolovozu 2007., trajati dvije godine, odnosno do kolovoza 2009., a sada je taj rok produljen do 2010., rekao je na sjednici Poglavarstva Tihomir Paškov, pročelnik Odjela za raspolaganje gradskom imovinom.

"Naš partner obrazložio je svoj zahtjev globalnom financijskom i ekonomskom krizom, a mogućnost produljenja roka za još 12 mjeseci u skladu je i sa Zakonom o obveznim odnosima", naglasio je Paškov, dodavši da je to i novi rok za dovršetak priprema za početak gradnje .

Grad Šibenik je ugovorio s privatnim partnerom jamstvo za fazu pripreme koji je već dostavio jamstvo da će pripremni radovi za izgradnju turističkog kompleksa završiti u novom roku, do kolovoza 2010., dodao je Paškov.

Grad Šibenik i NCP u kolovozu 2007. potpisali su Ugovor o realizaciji greenfield turističkog projekta "Hotel Šibenik" i Ugovor o pravu građenja na 56.000 četvornih metara na poluotoku Mandalini gdje se nalazi vojarna Kuline koja je prenesena u vlasništvo gradske uprave. Riječ je o 50-godišnjoj koncesiji na prostor, a u sastavu turističkog kompleksa trebao bi biti izgrađen hotel s pet i hotel s četiri zvjezdice, depadanse, te sadržaji za razne izvanpansionske usluge, u što bi, po ugovorima s gradom Šibenikom, trebalo biti uloženo 53,5 milijuna eura. (P.H.)

Vezane vijesti

Tko još vjeruje u kraj krize u Hrvatskoj?

Tko još vjeruje u kraj krize u Hrvatskoj?

Svjetska banka snizila je prognoze rasta za svjetsko gospodarstvo i očekivanja za rast u Hrvatskoj. Isto je učinio i MMF, a analitičari s Ekonomskog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika