30.12.2008. / 17:29

Autor: Hina

Sućut premijera Sanadera obitelji Čičin-Šain

Njegov odlazak, rekao je Sanader, predstavlja nenadoknadiv gubitak ne samo za ekonomsku struku već i za cjelokupno hrvatsko društvo

Ivo SanaderIvo SanaderPredsjednik Vlade Republike Hrvatske Ivo Sanader uputio je danas izraze sućuti obitelji dr. Ante Čičin-Šaina u povodu njegove smrti.

"S iskrenim sam žaljenjem primio vijest o smrti dr. Ante Čičin-Šaina, prvog guvernera Hrvatske narodne banke i čovjeka koji je svojim golemim znanjem i iskustvom, te jasnim opredjeljenjem za širenjem gospodarskih sloboda, značajno pridonio razvitku Republike Hrvatske.

Kao sveučilišni profesor i ekonomski stručnjak Ujedinjenih naroda, dr. Čičin-Šain stekao je visoki ugled kako na domaćem tako i na međunarodnom planu. Nakon prvih demokratskih izbora u Hrvatskoj, preuzeo je odgovornost vođenja monetarne politike i uvođenja prve nacionalne valute. Spremnost da služi domovini pokazao je kasnije kao prvi hrvatski veleposlanik u Bruxellesu, te zatim u Londonu i Dublinu. Pri samom kraju svog bogatog života, dr. Čičin-Šain odazvao se pozivu za sudjelovanjem u Ekonomskom vijeću kako bi svojim savjetima, još jednom, pridonio jačanju hrvatskog gospodarstva, posebice u okolnostima globalne krize.

Njegov odlazak predstavlja nenadoknadiv gubitak ne samo za ekonomsku struku već i za cjelokupno hrvatsko društvo. U ime Vlade Republike Hrvatske, te u svoje osobno ime, želim uputiti iskrenu sućut obitelji Čičin-Šain i prijateljima preminulog dr. Ante Čičin-Šaina", stoji u brzojavu sućuti premijera Sanadera. (P.H.)

Vezane vijesti

Sućut predsjednika Sabora u povodu stradanja čeških putnika

Sućut predsjednika Sabora u povodu stradanja čeških putnika

Predsjednik Hrvatskoga sabora Boris Šprem uputio je predsjednicima oba doma češkog parlamenta izraze sućuti u povodu stradanja čeških putnika u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika