30.12.2008. / 18:46

Autor: Hina

Gradonačelnik Duspara oslobođen optužbi

'Drago mi je što je slučaj brzo završen i da se pokazalo točnim ono što sam od početka govorio kako je sve učinjeno po zakonu', rekao je gradonačelnik Slavonskog Broda

Mirko DusparaMirko DusparaNema osnova za kazneni postupak protiv gradonačelnika Slavonskoga Broda Mirka Duspare u slučaju sklapanja ugovora s PR agencijom "Moira" jer provjerama djelatnika brodsko-posavske i zagrebačke policijske uprave nisu utvrđene osnove kaznenoga djela, priopćilo je danas Županijsko državno odvjetništvo u Brodu.

U priopćenju se navodi kako je gradonačelnik Duspara po Gradskom statutu ovlašten da samostalno zaključuje ugovore, ali da ne prekorači svotu od 70 tisuća kuna.

Dodaje se kako je ugovor sklopljen na 58 tisuća kuna i ostvaren od proračunskog novca predviđena za te namjene te kako je Duspara o zaključenju ugovora izvijestio i kolegij.

Ugovor je sklopljen kako bi se javnost izvijestila o naravi prijepora između grada i tvrtke Novogradnje, a zbog izgubljene parnice i višemilijunskog duga gradu je prijetio bankrot. Ipak, ne odustajući od pravne bitke, grad je uspio pribaviti dokument po kojemu Novogradnja nije vlasnik prijeporne tražbine te je podnesen prijedlog za ponavljanje postupka i zatražena odgoda ovrhe.

Izvidima su odbačene i sumnje u pribavljanje imovinske koristi odgovornih osoba u PR agenciji "Moira" i zaposlenika HRT-a u vezi s gostovanjem gradonačelnika Duspare u emisiji "Brisani prostor".

Drago mi je što je slučaj brzo završen i da se pokazalo točnim ono što sam od početka govorio kako je sve učinjeno po zakonu, kratko je najnoviju vijest komentirao gradonačelnik Mirko Duspara. (P.H.)

Vezane vijesti

Započela realizacija 30 milijuna eura vrijednog projekta vodoopskrbe i odvodnje...

Započela realizacija 30 milijuna eura vrijednog projekta vodoopskrbe i odvodnje Slavonskog Broda

Svečanim potpisivanjem ugovora o sufinanciranju započela je realizacija projekta «Sustav vodoopskrbe i odvodnje s uređajem za pročišćavanje otpadnih… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika