30.12.2008. / 19:36

Autor: Hina

Prosvjed kosovskih Srba zbog ranjavanja tinejdžera

U međuvremenu je Kosovska policija priopćila da je uhitila dvojicu Albanca dok su bježali s mjesta na kojem je izboden 16-godišnji Srbin Nikola Božović

Srbin na glavnom mostu u Kosovskoj MitroviciSrbin na glavnom mostu u Kosovskoj MitroviciNekoliko stotina lokalnih Srba iz sjevernog dijela Mitrovice okupilo se u utorak poslijepodne kako bi prosvjedovalo zbog ranjavanja mladića srpske nacionalnosti, za koje se sumnjiče dvojica Albanaca.

U međuvremenu je Kosovska policija priopćila da je uhitila dvojicu Albanca dok su bježali s mjesta na kojem je izboden 16-godišnji Srbin Nikola Božović. Glasnogovornik regionalne Kosovske policije Besih Hoti rekao je da su dvojica Albanaca bježala preko mosta koji grad dijeli na sjeverni srpski i južni albanski dio.

Božović je odmah nakon incidenta prebačen u bolnicu na sjeveru Mitrovice gdje je operiran.

Hoti je rekao da je kod jednog od dvojice uhićenih Albanaca pronađen nož. Policija istražuje okolnosti napada na mladog Srbina, rekao je Hoti.

U znak prosvjeda Srbi su se počeli okupljati na više mjesta u sjevernom dijelu grada, a kod istočnog mosta zapaljeno je nekoliko trgovina čiji su vlasnici Albanci.

Vatrogasne ekipe su na terenu i gase požare, a na mjesto događaja došli su pripadnici Kosovske policije i KFOR-a, te je situacija pod nadzorom. Srpski prosvjednici su isto tako oštetili nekoliko automobila s kosovskim registarskim pločicama. (P.H.)

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika