30.12.2008. / 20:23

 

Novi napad na Hrvate u Srbiji: Pevec optužen za provokaciju ijekavicom

Tvrde i da se na srbijanskoj internetskoj stranici Peveca koriste riječi na ijekavici i ekavici, no da su neke riječi krivo prevedene

Zdravko PevecZdravko PevecZdravka Peveca, vlasnika trgovačkog lanca Pevec, u srpskom Kuriru optužuju za provokaciju jer se u trgovačkom centru u Beogradu koristi hrvatski jezik. Isti je medij naveo da se na srbijanskoj internetskoj stranici Peveca koriste riječi na ijekavici i ekavici, no da su neke riječi krivo prevedene.

"Srbiju na najgrublji mogući način ponižavaju ne samo strani veleposlanici, već i tajkuni koji zarađuju na srpskom tržištu zahvaljujući DS", prokomentirao je za Kurir Dragan Todorović, šef zastupničkog kluba radikala.

"Oni se osjećaju kao pobjednici, ili, bolje rečeno, kao okupatori, a mi kao poraženi. Možda je najbliže istini ona izjava Novaka Đokovića kad su ga najavili kao hrvatskog tenisača, a on ih je ispravio, rekavši da je Srbin i dodao da je to isto. Sve to ukazuje da razdvajanja na ovim prostorima nisu konačna. Da je taj trgovački centar otvoren u Zemunu, onda bi to izgledalo kao provokacija, pošto je taj dio Beograda nekada bio u sastavu NDH, a ovako ne", ocijenio je ekonomist Danijel Cvjetičanin.

Vezane vijesti

Pevec tuži državu i traži odštetu od pola milijarde kuna

Pevec tuži državu i traži odštetu od pola milijarde kuna

Bivši vlasnik Peveca, Zdravko Pevec, najavio je kako tuži državu zbog naknade štete i zahtjeva odštetu od pola milijarde kuna. Kako je za Poslovni… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika