31.12.2008. / 11:24

Autor: Katarina Zorić

Organizatora Croatia Boat Showa helikopterom spašavao GSS

Teren koji su krenuli osvojiti vrlo je zahtjevan, a oni su se u avanturu upustili nepripremljeni i bez potrebne opreme. Krenuli su sa sjeverne strane na južnu, do vrha su im trebala četiri sata, a onda su zapeli

Foto: HGSSFoto: HGSSVice Blagaić, vlasnik tvrtke Profectus i organizator najvećeg nautičkog sajma u regiji Croatia Boat Showa, spašen je jučer s dvojicom kolega nakon što su s litice na brdu Tmor između Stona i Slanog uputili poziv u pomoć, objavio je Večernji list.

Teren koji su krenuli osvojiti vrlo je zahtjevan, a oni su se u avanturu upustili nepripremljeni i bez potrebne opreme. Krenuli su sa sjeverne strane na južnu, do vrha su im trebala četiri sata, a onda su zapeli.

“Istina je, spuštali smo se s vrha, skrenuli s puta i dospjeli na strmu i dugačku liticu. Nismo imali kuda dalje. Bližio se mrak pa smo nazvali 112 i pričekali helikopter i Gorsku službu spašavanja. Sve je prošlo u redu, bez posljedica, što je najvažnije. Traume nema, ponovno ću u planine. Ovaj put jednostavno smo precijenili vlastite mogućnosti“, rekao je listu Vice Blagaić.

U akciji spašavanja sudjelovalo je sedam članova splitske stanice GSS-a te osmorica članova dubrovačkog tima, koji su na teren upućeni zbog jakog vjetra i brzog sumraka.

Iako su uvjeti bili otežani, Blagaić i prijatelji prilično brzo su izvučeni sa stijene uz pomoć užeta i helikoptera. Prevezeni su na najbliže sletište. Nije bilo ozbiljnijih ozljeda pa tako ni potrebe da ih se vozi u bolnicu.

Vezane vijesti

U lovu sam sebi propucao noge - spašavanje trajalo tri sata

U lovu sam sebi propucao noge - spašavanje trajalo tri sata

U splitsku bolnicu popodne je primljen lovac (67), ozlijeđen u lovu na planini Kamešnici iznad Sinja koji je sam sebi propucao obje noge. Kako se… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika