31.12.2008. / 16:17

Autor: Katarina Zorić

Tadić: Kompromis sa Zagrebom da, ali uvjet je odustajanje od tužbi

Također je dodao i da zbog toga protutužba Srbije ima svoj tehnički i uravnotežujući karakter

Hrvatski premijer Sanader sa srpskim predsjednikom Borisom TadićemHrvatski premijer Sanader sa srpskim predsjednikom Borisom TadićemZa kompromis sa Zagrebom uvijek ima prostora, ali je uvjet međusobno odustajanje od tužbi, izjavio je za beogradski list Blic srbijanski predsjednik Boris Tadić komentirajući međusobne tužbe za genocid Srbije i Hrvatske.

Odgovarajući na pitanje o tome hoće li biti kompromisa sa Zagrebom o tužbi za genocid i što bi on podrazumijevao, Tadić je rekao da "uvijek ima prostora" i da je "uvjet međusobno odustajanje od tužbi". Također je dodao i da zbog toga protutužba Srbije ima svoj tehnički i uravnotežujući karakter.

Međunarodni sud pravde 18. studenog donio je odluku kojom se proglasio nadležnim za spor koji je Hrvatska pred tim sudom pokrenula protiv Srbije zbog kršenja Konvencije o genocidu.

Reagirajući na odluku Suda srbijanski ministar vanjskih poslova Vuk Jeremić istog je dana najavio da će Srbija tužiti Hrvatsku za zločine počinjene tijekom operacije "Oluja" izvedene 1995. godine.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika